Informatie voor de watersporter

Tenderline zet in nieuwe samenwerking bij voorkeur Yamaha-motoren op z’n aluminium boten

Wijdenes – De aluminiumboten van Tenderline worden voortaan zoveel mogelijk met de motoren van Yamaha uitgerust. ‘Ik kwam erachter dat de president-directeur van Yamaha Motor Nederland bij mij in de straat woont’, zegt oprichter Yvo Schotman.

Toen Yvo Schotman in 2010 het luxebotenmerk Tenderline oprichtte, leverde de Amerikaanse buitenboordmotorenfabrikant Mercury de eerste buitenboordmotor voor een ´zacht prijsje’. Daardoor speelde bij de 33-jarige ondernemer een schuldgevoel op toen hij begin vorig jaar aanklopte bij het Europese hoofdkantoor van Yamaha Motor op Schiphol-Rijk. Met Mercury en marktleider Suzuki domineert de Japanse fabrikant de markt voor buitenboordmotoren. ‘Omdat de crisis heeft toegeslagen in de botenmarkt leek het mij handig samen op te trekken.’

Lege handen
Schotman vertrok echter met lege handen uit Schiphol. ‘Het bedrijf kon niets voor mij betekenen omdat motoren gekocht moeten worden bij een Yamaha-dealer. Normaal koopt een consument een buitenboordmotor bij een dealer en niet bij een botenbouwer.’ In december wilde Yamaha plotsklaps wel praten. (FD.nl / Het Financieele Dagblad,  persbericht – Yamaha Nederland)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht