Informatie voor de watersporter

Terreurgroep in Filipijnen vermoordt Duitse zeilster en gijzelt 70-jarige partner

Filipijnen – In het zuiden van de Filipijnen heeft het leger op een jacht het naakte lichaam gevonden van een vermoorde Duitse vrouw (59). De terreurgroepering Abu Sayyaf heeft gezegd haar te hebben omgebracht. De woordvoerder voegde daaraan toe dat ze een andere Duitser op het schip hebben ontvoerd. Een legerwoordvoerder houdt er rekening mee dat de vrouw is omgebracht omdat ze weerstand bood of probeerde te ontsnappen.

Het leger was aan boord van het Duitse plezierjacht gegaan na een tip dat het verlaten aan een steiger van een eiland lag. Aan boord vonden de militairen de doodgeschoten vrouw. Korte tijd later liet Abu Sayyaf in een radioboodschap weten dat volgelingen erachter zitten en dat ze een 70-jarige Duitser hadden meegenomen. Mogelijk vragen de terroristen een losgeld voor zijn vrijlating. Abu Sayyaf terroriseert niet alleen het zuiden van de Filipijnen maar ook de zee tussen de Filipijnen en Maleisië.

Volgens Duitse media waren de schipper en zijn vriendin in 2008 voor Somalië ook al van hun jacht ontvoerd. Zij kwamen na ruim zeven weken weer vrij. (NOS, De Telegraaf, FoxNews, Yacht en eerder verslag uit 2009 over eerdere gijzeling van Jürgen Kantner en Sabine Merz in Somalië Yacht 170709 en Yacht 210709 en fattygoodlander.com)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht