Informatie voor de watersporter

Tevreden politie controleert 100 vaartuigen en schrijft zeven bekeuringen uit

Leiden – De politie-eenheid Den Haag hield op zondag 12 juni tussen 10.00 en 19.00 uur in samenwerking met de Landelijke Eenheid, De Provincie Zuid Holland, de Belastingdienst en de gemeente Leiden een integrale vaarcontrole op de wateren in de omgeving van Leiden en Leidschendam. In totaal werden 100 boten gecontroleerd tijdens deze controle.

De omgeving van Leiden biedt natuurgebieden zoals de Kagerplassen en de Vlietlanden in Leidschendam waar veel gevaren wordt. Steeds meer mensen hebben een boot of huren een boot en komen in Leiden en omgeving varen. Hierdoor wordt het steeds drukker op de wateren in het gebied.

Ondanks de weersvoorspellingen weerhield dit mensen er niet van om het water op te gaan. Er zijn tussen 10.00 en 19.00 uur ongeveer 100 vaartuigen gecontroleerd.

Het viel op dat veel schippers de zaken goed op orde hadden en er werd veelal enthousiast op de controle gereageerd. In totaal werden er zeven bekeuringen uitgeschreven voor het varen zonder vaarbewijs, ontbreken van een registratienummer, het niet gebruiken van een dodemanskoord, niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, geen brandblusser aan boord hebben en twee keer voor het sneller varen dan de toegestane snelheid. De belastingdienst deed 48 bevragingen, maar dit leverde geen hits op. Eén buitenboordmotor en een verdachte sloep worden onderzocht om uit te sluiten dat er sprake is van diefstal of fraude. (Politie.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht