Informatie voor de watersporter

The Ocean Race en Ocean Bottle werken samen om plastic in de zeeën aan te pakken

Samen met Ocean Bottle, de officiële flessenleverancier van The Ocean Race 2022-23, zullen ten minste 4,5 miljoen plastic flessen voor eenmalig gebruik worden ingezameld voordat ze de oceaan bereiken.

The Ocean Race, ‘s werelds zwaarste test voor een team in de sport, en Ocean Bottle, de bekroonde herbruikbare flessen die de plastic crisis in de oceaan aanpakken, één navulling per keer, werken samen om de hoeveelheid plastic voor eenmalig gebruik dat in de zeeën terechtkomt, te verminderen.

Een speciale fles ter ere van The Ocean Race 2022-23 zal worden gelanceerd via het partnerschap, waarmee het equivalent van 4,5 miljoen plastic flessen voor eenmalig gebruik in de oceaan* zal worden ingezameld, mogelijk gemaakt door het gebruik van de Ocean Bottle in het gastervaringsprogramma van de race en beschikbaar voor aankoop in winkels.

Andrew Lamb, hoofd van Partnership Development bij The Ocean Race, zei: “In de race om de oceaan te beschermen is er geen tijd te verliezen, dus de krachten bundelen met partners als Ocean Bottle, die onze missie voor gezonde zeeën delen, is van vitaal belang om de actie te versnellen.

“Als zeilers zien we uit de eerste hand hoe plasticvervuiling de oceaan verstikt. Als er niets verandert, zit er in 20501 meer plastic in het zeemilieu dan vis. Ocean Bottle maakt echt een verschil: alleen al vorig jaar werd voorkomen dat bijna 2,5 miljoen kilo plastic in de oceaan terechtkwam. Samen kunnen we een positieve impact hebben en inspireren tot nog meer actie.”

Elke Ocean Bottle voorkomt dat het equivalent van 1.000 plastic flessen in de oceaan terechtkomt via sociale plasticinzamelingsprogramma’s waarbij leden van de gemeenschap worden betaald of andere voordelen krijgen voor het inzamelen van oceaangebonden plastic. Deze programma’s helpen kwetsbare gemeenschappen een uitweg uit de armoede te bieden.

Het product bevat ook een slimme chip, die mensen naar een app leidt waar ze meer acties kunnen ontdekken die ze kunnen ondernemen om de zeeën te helpen. One Blue Voice, de campagne van The Ocean Race voor een universele verklaring van oceaanrechten, wordt ook onder de aandacht gebracht, met een QR-code om consumenten naar de petitie te leiden waar ze hun steun kunnen betuigen.

Ocean Bottle oprichter en Co-CEO, Will Pearson zei: “We hebben Ocean Bottle opgericht om het voor mensen overal gemakkelijker te maken om te voorkomen dat er plastic in onze zeeën terechtkomt. We geloven dat we dit kunnen bereiken via partners als The Ocean Race om de inzameling van minimaal 4,5 miljoen oceaangebonden plastic flessen in gewicht te financieren.

“Ocean Bottle bestaat om mensen samen te brengen om het tij te keren tegen oceaanplastic en we kunnen niet enthousiaster zijn om samen te werken met The Ocean Race.”

De speciale fles is vanaf november verkrijgbaar in de online winkel van The Ocean Race, vlak voor de start van de race die in januari 2023 vanuit Alicante, Spanje, vertrekt. Tijdens het zes maanden durende evenement zal de fles te koop zijn in Ocean Live Parks, de speciale wedstrijddorpen in de negen gaststeden over de hele wereld. De fles zal ook verkrijgbaar zijn in de winkel van het Ocean Race Museum in Alicante en zal tijdens tussenstops aan gasten van de race worden geschonken.

Via het duurzaamheidsprogramma Racing with Purpose van The Ocean Race, dat is ontwikkeld in samenwerking met stichtingspartner en Premier Partner van de race 11th Hour Racing, werkt het zeilevenement rond de wereld aan het verbeteren van de gezondheid van de oceanen met een divers publiek, waaronder het stimuleren van actie rond oceaanplastic. Dit omvat het aansporen van beleidsmakers op het gebied van plastic, het terugdringen van plastic voor eenmalig gebruik in wedstrijddorpen, het uitrusten van teams met wetenschappelijke apparatuur aan boord om microplastics in het water te meten tijdens de race en het inspireren van kinderen om actie te ondernemen via leerprogramma’s die meer dan 180.000 studenten over de hele wereld hebben bereikt.

Voor meer informatie: theoceanrace.com

Foto: The Ocean Race

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht