windverwachting

Thomas Coville met trimaran Sodebo na weken wachten opnieuw vertrokken voor zeilrecord rond de wereld

Brest (F) – Vanochtend om 7 uur, 42’44’’ (MET) is Thomas Coville vertrokken voor een poging het solo zeilrecord rond de wereld voor multihulls te verbeteren. Het huidige record uit 2008 van 57 dagen, 13 uur, 34 minuten en 6 seconden staat op naam van Francis Joyon. Voor een verbetering van het record moet de maxi-trimaran Sodebo terug zijn voor 15 maart om 21 uur 15’50’’ MET.

Op het goede moment, op de goede plaats zijn. Dat is waar het om draait in dit soort recordpogingen. En omdat alleen het eerste gedeelte van het traject naar het zuiden te plannen valt, heeft Coville mede door de ongebruikelijke windpatronen op de Atlantische Oceaan en stormen zo’n drie maanden moeten wachten op dit moment.

Vanacht om drie uur heeft Coville op de steigers afscheid genomen van z’n vrouw en twee kinderen. Ook de directie van de voedingsfabrikant Sodebo, die de zeiler al vijftien jaar sponsort, was aanwezig bij het vertrek. In de herfst van 2013 is Coville ook al vertrokken, maar moest toen wegens averij ter hoogte van de Spanje terugkeren naar Brest. (Nauticlink, Sodebo Voile, positie)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X