Informatie voor de watersporter

Thuiswedstrijd voor Grand Soleil-zeiljachten van Italiaanse werf Cantiere del Pardo tijdens Genoa International Boat Show

PERSBERICHT
Ouddorp, Breskens, Genua (I), – Na de Nederlandse première van de Grand Soleil 43 Maletto tijdens de HISWA te water en de wereldpremière van de Grand Soleil 58 Performance tijdens het Cannes Yachting Festival zijn de zeiljachten van Cantiere del Pardo nog rijkelijker vertegenwoordigd tijdens de Genoa International Boat Show, die op dit moment wordt gehouden (20-25 september 2016). Een thuiswedstrijd voor de Italiaanse werf.

De nieuwe Grand Soleil 58 Performance
De nieuwe Grand Soleil 58 Performance

Cantiere del Pardo schrijft al meer dan veertig jaar geschiedenis. Vervaardigd met bezieling en oog voor detail zijn de jachten van de Italiaanse werf het toonbeeld van hoogwaardige kwaliteit en optimale prestaties, gecombineerd met ongekende elegantie en een onvervalste ‘Italian touch’. Tijdens de Genoa International Boat Show, van 20 t/m 25 september 2016, kunnen geïnteresseerde zeilers de volgende modellen bezoeken: GS 39, GS 43, GS 46 Long Cruise, GS 47 en GS 58 Performance. De GS 58P, genomineerd voor ‘European Yacht of the Year 2017’, wordt bovendien getoond in twee totaal verschillende en volledig customised uitvoeringen, zodat de bezoeker een nog completer beeld krijgt van de mogelijkheden.
Grand Soleil Maletto: Technisch hoogstandje
De Maletto’s zijn echte performers; zeewaardig, snel en bijzonder wendbaar. Ze ademen stijl, comfort en elegantie, zonder in te leveren op functionaliteit en veiligheid. De jachten zijn vervaardigd met de nieuwste technieken en voorzien van een carbon-composiet frame. Deze lichtgewicht constructie biedt optimale stijfheid onder alle omstandigheden en draagt bij aan zowel de prestaties als de levensduur van het jacht. De moderne en efficiënte T-kiel zorgt voor een hoog zeildragend vermogen en staat garant voor optimale veiligheid én stabiliteit. Met de ruime doorgangen en het flush dek bieden de Maletto’s maximaal comfort en bewegingsvrijheid. Het slimme ontwerp maakt de jachten makkelijk te zeilen, ook met een minimale bezetting. De natuurlijke lichtinval, het stijlvolle design, zachte kleuren en vele houten elementen geven het interieur een frisse en moderne uitstraling. Niet voor niets gooien de Maletto’s hoge ogen onder een brede doelgroep. In Genoa zullen de volgende modellen worden getoond: GS 39, GS 43 en GS 47.
Grand Soleil Long Cruise: Een onvergetelijke zeilervaring
Onder het motto ‘zeilen krijgt een andere wending’ introduceerde Cantiere del Pardo begin 2015 haar nieuwe Long Cruise-lijn. De Long Cruisers staan garant voor eindeloos zeilplezier en zijn uitgerust met alle gemakken voor een luxueus leven aan boord. Ruimte, comfort, wendbaarheid, hoogwaardige materialen, verfijnde Italiaanse styling en excellente prestaties kenmerken de jachten uit de Long Cruise-serie. De nieuwe lijn was vanaf dag één een doorslaand succes. De GS 46 LC, die als eerste op de markt kwam, werd tijdens Boot Düsseldorf in januari 2016, slechts een jaar na haar première, bekroond met de titel ‘European Yacht of the Year’ in de categorie ‘luxe cruisers’. En in slechts 18 maanden tijd werden maar liefst 28 jachten verkocht! Deze Italiaanse bestseller is live te bewonderen tijdens de Genoa International Boat Show.
Na het grootse succes van de GS 46 LC kon een vervolg niet uitblijven. Het resultaat is haar grote zus, de nieuwe Grand Soleil 52 Long Cruise. Net als haar voorganger is de GS 52 LC op voorhand al zeer gewild. Sinds het bekendmaken van het nieuwe design, slechts acht maanden geleden, zijn er reeds drie jachten verkocht. De GS 52 LC zal naar verwachting voor het eerst live te zien zijn tijdens het Cannes Yachting Festival in september 2017. Meer informatie hierover volgt later dit jaar.
Dat de Long Cruisers hun naam waarmaken, bewijst het feit dat dit jaar de eerste Grand Soleil 46 LC gaat deelnemen aan de ARC 2016 (Atlantic Rally for Cruisers), die op 20 november a.s. van start gaat. Tijdens deze vermaarde en indrukwekkende rally, van Las Palmas over de Atlantische Oceaan naar de Caraïben, wordt maar liefst 2,700 zeemijl afgelegd.
Grand Soleil 58 Performance: Comfort en schoonheid in perfecte harmonie
De Grand Soleil 58P werd vorig jaar tijdens Boot Düsseldorf gelanceerd en beleefde haar wereldpremière tijdens het Cannes Yachting Festival begin september. Daar maakte de werf tevens bekend dat er een Grand Soleil 58 Class in het leven is geroepen. De GS 58P is bovendien genomineerd voor ‘European Yacht of the Year 2017’.
Sinds haar introductie vindt deze indrukwekkende nieuwkomer gretig aftrek. Er zijn in twintig maanden tijd reeds negen jachten verkocht en de afgelopen vier maanden zijn de eerste vier exemplaren opgeleverd. De GS 58P kenmerkt zich door zijn lichte waterverplaatsing, sterke romp, strakke opbouw, flush dek en royale kuip. Alle lijnen worden onderdeks naar de kuip gevoerd, zodat het jacht comfortabel en zeer gemakkelijk gevaren kan worden. Het interieur heeft verschillende indelingsmogelijkheden. Standaard beschikt het jacht over één eigenaarshut in de achterkajuit, twee dubbele hutten voorin en optioneel een crew cabin in de boeg met een eigen ingang. Een vierde hut met stapelbedden behoort ook tot de mogelijkheden. In de brede spiegel is een grote garage voor een jet-aangedreven RIB. De GS 58P is ontworpen in samenwerking met Felci Yachts en Nauta design.
De Genoa International Boat Show vindt plaats van 20-25 september 2016. Tijdens deze bootshow zijn de volgende modellen te bezichtigen: GS 39, GS 43, GS 46 Long Cruise, GS 47 en de GS 58 Performance. De GS 58 P wordt bovendien getoond in twee verschillende en volledig customised modellen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn naar Genoa af te reizen, u bent uiteraard altijd welkom voor een bezoek in Breskens, Marina Port Zélande of aan de werf in Italië.
Meer informatie www.forsailyachting.nl of www.breskensyachtservice.eu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht