Informatie voor de watersporter

Tiener-zeilster Laura Dekker houdt route Indische Oceaan geheim: ‘Piraten hebben ook internet’

Darwin, Australië – Halverwege haar zeiltocht geniet de 15-jarige Laura Dekker, die 20 september 16 jaar wordt, in het Australische Darwin van het uitzicht op azuurblauwe golven, die haar schip op en neer laten dansen. Tijdens de reparatie van haar stuurinrichting en zeilen, heeft ze er tijd om over het vervolg van haar reis na te denken, zoals de aanwezigheid van piraten in de Rode Zee.  Ze is blij met het bezoek van haar vader in verband met haar verjaardag. Haar boot moet ook nog uit het water voor een onderhoudsbeurt van het onderwaterschip. Ze zal pas na haar verjaardag vertrekken.

Dekker en haar begeleiding hebben de keus tussen de relatief korte route door de Golf van Aden en de Rode Zee of rond Afrika te varen. ‘In de Rode Zee zit je met piraten, die het waarschijnlijk niet op mijn schip, maar op mij gemunt hebben. Maar richting Kaapstad varen is ook geen pretje. Dan kun je te maken krijgen met plotselinge stormen, die kunnen aanzwellen tot orkaankracht.

Afgelopen week is er in de Golf van Aden nog een Frans jacht gekaapt met dodelijke afloop. Dat stelt niet gerust.  “De beslissing is genomen, maar ik hou de route geheim. Piraten hebben ook internet. ” (AD, Blog Laura Dekker)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht