windverwachting

Tijdens de Visserijdagen in Den Oever van 24 tot 27 augustus kunt u meevaren op 'échte vissersboten'

DEN OEVER – De Flora- en Visserijdagen in Den Oever staan weer voor de deur. Van 23 tot en met 27 augustus bruist het pittoreske vissersdorpje aan de kop van de Afsluitdijk. Ook dit jaar belooft het weer een ware beleving te worden voor jong en oud!
Een gratis écht vers visje proeven of altijd al eens mee willen varen op een échte vissersboot? Dit is de kans! Kom dan naar de Flora- en Visserijdagen. Daar kunnen vissersmannen namelijk alles vertellen over de vissen, de garnalen, de mosselen, het schip, de netten en het woeste leven op zee. Daarbij hoort natuurlijk een kleine visproeverij.
Wie gewoon lekker wil slenteren langs de vele kraampjes die in en rond de visafslag zijn geplaatst, is natuurlijk ook van harte welkom. In diezelfde afslag is tevens een grote vis-showtafel neergezet. Daarop zijn talloze soorten vissen tentoongesteld. Vooral kinderen kijken hun ogen uit!
Den Oever heeft tijdens de Flora- en Visserijdagen nog veel meer te bieden. Een rondje langs de kermisattracties, een kijkje in de bloementent en onder het genot van een biertje een harinkje naar binnen happen; het kan allemaal.
Dit jaar staat het feest in het teken van de binnenvisserij. Naast de tientallen versierde schepen springt dit jaar de palingkotter WR43 in het oog. Dit zogenoemde ‘vlaggenschip’ ligt alle vijf dagen lang te pronken in de vissershaven.
Na de aftrap van het feest, dat vrijdagmiddag traditioneel met het Vlaggenbier voor de uitgenodigde vissers begint, wordt om 19.30 uur de kermis in het dorp feestelijk geopend. Zaterdag is café Tante Pietje om 09.30 uur geopend voor wie dorstig is. Op het Haventerrein zijn vanaf 10.00 onder andere het waterbassin met radiografisch bestuurbare boten beschikbaar. Ook de grote vis-showtafel is te bewonderen, evenals de expositie van de Historische Vereniging Wieringen.
Nieuw dit jaar is het pannaveld. Om 13.00 uur nemen de D,C en B-spelers van voetbalverenigingen Wiron en Succes het tegen elkaar op. Zondagochtend vindt om 11.00 uur voor het eerst een roofvogelshow plaats. De speciale kerkdienst in de Michaëlskerk van Oosterland vangt om 10.30 uur aan.
Maandag vindt na de roeiwedstrijden volgens traditie om 12.00 uur de vlootschouw plaats. Meevaren geschiedt op eigen risico en inschepen kan vanaf 11.00 uur. Naast de vele activiteiten die in en rond de visafslag plaatsvinden krijgen bezoekers ook dit jaar weer een versgebakken visje. ‘s Avonds wordt het feest afgesloten met een spetterende vuurwerkshow. Met de kotters op de voorgrond een prachtig aangezicht!
Meer informatie www.visserijdagen.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X