123 stickers

Eredivisie Almere

Toch nog Eredivisie dit jaar

Nu zeilwedstrijden weer zijn toegestaan wordt dit najaar nog een Eredivisie gevaren. De Koninklijke Nederlandse Roei en Zeilvereeniging Muiden is de organisator van dit unieke wedstrijd-concept. Bij het Eredivisie-zeilen zijn veel zaken slimmer, leuker en goedkoper geregeld dan bij normale wedstrijden. Zeilers komen naar het evenement met alleen hun zeilpak mee. De zeven boten zijn namelijk van de organisatie. Teams vertegenwoordigen hun watersportvereniging, in het format de Clubs genoemd. Elke Club zendt zijn beste zeilers uit. Die zeilers strijden niet in een urenlange race zoals bij de meeste wedstrijden, nee er wordt een serie extreem korte races gestart waarbij alle teams elkaar meerdere keren tegen komen. 

Ook aan het publiek wordt gedacht. De teams zetten telkens hun banner op de boot waarmee ze varen en zijn dus goed herkenbaar. Er wordt live commentaar gegeven bij een stream en de baan is zo dicht mogelijk bij de kust zodat het publiek kan meekijken.Het Eredivisie-zeilen is razend populair in de landen om ons heen. Duitsland heeft meerdere Leagues.

Helaas wil het concept in ons eigen land nog niet zo aanslaan. Een van de bezwaren zijn de kosten voor deelname. Verenigingen moeten een relatief hoog bedrag besteden aan een team van vijf of zes leden. Geld dat vervolgens niet naar een nieuwe instructiesteiger of een rescue-bootje kan gaan. Een serie van vier evenementen zoals in het precorona-tijdperk werd opgezet bleek toen te groots.

Dit jaar starten we met een enkel evenement. Die speelronde geldt meteen als finale. De beste vier teams gaan door naar de voorrondes van de Champions League 2022 en de winnaar van het evenement wordt zelfs automatisch geplaatst voor de internationale finale. 

Inschrijven kan trouwens nog. deze link. De inschrijving sluit op 10 oktober.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X