Toename moeilijkheidsgraad reden om op korte termijn vaarbewijs examen te doen

PERSBERICHT
Dongen – Sinds een paar jaar maakt de VAMEX de veranderingen in de database met examenvragen niet meer openbaar. Zolang er niet al te veel veranderingen zijn in leerstof en de manier van vragen formuleren is daar niets mis mee. Maar het examen vaarbewijs vernieuwt.
Andere manier van vragen
We zien de laatste tijd dat de examen er anders uitzien als een paar jaar geleden. Dat is voor de cursisten toch even schrikken. Er zijn de laatste tijd veel meer vierkeuze vragen (was heel lang alleen driekeuze) en stelling vragen. Op zich niet erg, maar wel even schrikken als je er op het examen voor het eerst mee geconfronteerd wordt.
Nieuwe accenten
We zien ook onderwerpen in het examen verschijnen die tot voor kort helemaal niet gevraagd werden. We hebben het dan over zaken als elektriciteit aan boord (serie en parallelschakeling van accu’s, acculaders, kabeldikte enz.), de boegschroef, valwind in een diepe sluis en meer van dergelijke onderwerpen.
Haal nu uw vaarbewijs
Op dit moment bestaat een gemiddeld examen nog voor het merendeel uit ‘oude’ vragen. Met andere woorden het examen sluit nu nog redelijk aan op het bestaande lesmateriaal. Het is de verwachting dat binnen niet al te lange tijd het examen volledig vernieuwd is. Dat betekent nieuwe onderwerpen en meer lastige vragen en meer kans om te zakken.
Nu kunnen we nog een gratis slaaggarantie geven op al onze online cursussen, bij een volledig nieuw examen moeten we afwachten hoe dat uitpakt en of we de garantie kunnen blijven geven.
Nieuwsbrief
Met de maandelijkse VBO Nieuwsbrief houdt VBO haar cursisten op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rond de examens. Niet alleen voor wat betreft het examen Vaarbewijs maar ook Marifonie, Marcom-B en Theoretische Kustnavigatie examens.
Meer informatie www.watersportcursussen.nl