Informatie voor de watersporter

Toename van Nederlandse inschrijvingen doet Nationale Watersportbank meer boten voor Heineke Regatta 2012 reserveren

PERSBERICHT
Groningen – Het toenemend aantal Nederlandse deelnemers aan de Heineken Regatta is voor Nationale Watersportbank reden om voor 2012 meer schepen vrij te maken voor deelname aan deze race. De combinatie van zeilen en afterparty is een goede onder de Caribische zon! Met optredens van o.a. Wyclef Jean, Orange Grove en Brainpower sloeg de competitieve sfeer op het water al snel om in een gemoedelijk feest aan wal.
Ton Baan, projectleider voor de deelnemers van Zeiljachthuren.nl tijdens de Heineken Regatta: “Dit is hoe watersporters hun sport beleven. Geen stalen langkielers, regenkleding en mannen met baarden. Zeilen gaat ook gewoon om de lol! En waar kan dat beter dan hier op de Heineken Regatta. Voor de race van 2012 willen we een nog groter deel van de vloot vrijmaken. Dit jaar merkten we dat we veel te weinig schepen hadden, dat moet de volgende keer beter kunnen, maar het blijft zaak om al vroeg in het jaar de schepen te reserveren.”
Nationale Watersportbank feliciteert Frisian Boys met de tweede plek op de Heineken Regatta
Ondanks de vele windschiftingen, windstiltes en zelfs een paar regenbuien wisten de mannen van schipper Arie Boorsma 6 minuten na de nummer 1 te finishen. De Frisian Boys pakten daarmee de derde plek op de eerste wedstrijddag van de Heineken Regatta. Op de tweede dag mocht zelfs een iets betere handicap regel niet baten, een vijfde plaats was niet waar de mannen op gehoopt hadden. Strategisch overleg tot diep in de kleine uurtjes resulteerde in een daverende eerste plaats op de laatste racedag. Met een comfortabele 5 minuten voorsprong op de nummer twee verzekerden de Frisian Boys met de Harmony 47 van Zeiljachthuren.nl zich van een tweede podiumplek overall.
Meer informatie op www.zeiljachthuren.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht