Toenemende agressie maakt pleziervaart soms minder plezierig

Uithoorn – Dat veel mensen in het dagelijkse verkeer maar weinig meer van elkaar kunnen verdragen is helaas een bekend gegeven. Maar dat bij zelfs de pleziervaart het woord ‘plezier’ steeds vaker geschrapt lijkt te moeten gaan worden is dichterbij dan men denkt.

Onze journalist ging de afgelopen twee weekenden ‘undercover’ mee in de boot van drie jongens van 13 jaar. ‘In totaal voeren we met een rubberbootje en twee oude opgeknapte bootjes die mij sterk doen denken aan de Nederlandse speelfilm van de Kameleon. In die film lappen twee tieners een bootje op voor het plezier op het Oer Hollandse water. Dit geldt overigens ook voor de tieners waarmee ik meevoer over de Amstel in en nabij Uithoorn’.

‘Tijdens het varen door de Amstel en de zijtakken van de rivier hebben de knaapjes heel wat andere ‘schippers’ de vriendelijke hand ‘moeten’ opsteken omdat dat gebruikelijk is op het water. Maar ook heb ik flink wat middelvingers omhoog zien komen van vooral dobberende ´ouderen´ die zijn vergeten dat ze zelf ook jong- en wellicht ‘ondeugend’ zijn geweest’. (BlikopNieuws)

1 Bericht

  • michiel

    12 jaren geleden / 18 mei 2011 om 21:37 uur

    Wat een onzin artikel!!! Ten eerste is het jammer dat hier niet het gehele bericht geplaatst is. Op de website van blikopnieuws staat het gehele verhaal en wordt het ook duidelijk waarom de jongens de vinger krijgen!

    Naar mijn mening is dit artikel maar vanuit 1 kant geschreven en dus niet erg betrouwbaar. De titel slaat al helemaal nergens op!

Berichtensectie gesloten.