Informatie voor de watersporter

Toeristen kunnen vanaf 1 juni nu ook elektrisch bootje of kano huren in de binnenstad van Sneek

PERSBERICHT
Sneek – Op donderdag 1 juni start Recreatiecentrum Sneek aan de Prins Hendrikkade te Sneek met de verhuur van boten onder de naam ‘Binnenstad Bootverhuur’. Vanaf deze locatie zullen nieuwe elektrisch aangedreven dagbootjes en kano’s worden verhuurd. Er wordt tevens gestart met het varen van routes ondersteund door vooraf geprogrammeerde GPS apparatuur.
Met het elektrisch varen wordt de belasting van het milieu beperkt en kunnen de opvarenden in alle rust genieten van de Sneeker grachten, Friese natuur en cultuur, zonder uitstoot van een verbrandingsmotor.  Het verhuurbedrijf is één van de veertien bedrijven van het Koploperproject duurzaam ondernemen A7. De boten zullen eenvoudig te besturen zijn en zijn hierdoor ook geschikt voor de beginnende watersporter.  De doorvaarthoogte is zeer laag zodat ze onder alle Sneker bruggen door kunnen varen
Recreatiecentrum Sneek startte vorig jaar met de verkoop en verhuur van (kampeer-)sloepen, ligplaatsen en campers, aan de Hendrik Bulthuisweg 30 op Watersportboulevard ’t Ges. Vanuit de nieuwe locatie aan de Prins Hendrikkade in het centrum van Sneek wil de verhuurder zich op basis van de vastgestelde behoefte richten op de toeristen in de binnenstad. De Gemeente Súdwest Fryslân facilliteert dit duurzame initiatief met het beschikbaar stellen van kade in het centrum van Sneek.
Meer informatie www.recreatiecentrumsneek.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht