Informatie voor de watersporter

Tom Sauer, zoon van mediatycoon Derk Sauer, wil in 60 dagen Atlantische Oceaan overroeien

AMSTERDAM – Een 23-jarige Nederlander gaat vanaf 4 december proberen in 60 dagen de Atlantische Oceaan over te roeien. Het is Tom Sauer, de zoon van mediatycoon Derk Sauer. De overtocht maakt deel uit van een race waar meerdere teams aan deelnemen.

De Nederlander probeert met zijn poging, die hij samen met een Britse vriend onderneemt, zo veel mogelijk geld te verzamelen voor de Johan Cruijff Foundation. Als Sauer meer dan 1,5 ton ophaalt, kan een kindertehuis in Rusland een ‘Cruijff court’ openen, een goed geoutilleerde veilige plek waar kinderen kunnen sporten.

Barbados
Met de grote sloep varen de twee mannen vanaf de Canarische Eilanden naar Barbados, een land in het Caraïbisch gebied. Zij hebben voor 60 dagen proviand bij zich en een watermaker die op zonne-energie zeewater in drinkwater kan omzetten. Het materiaal wordt bekostigd door twee hoofdsponsoren: Playstation en een Russische bank.

Sauer hoopt met zijn tocht geld op te halen door donaties van particulieren en ‘crowdfunding’ via de website. Ook kunnen bedrijven bieden op lezingen over de tocht, die de roeier naderhand komt houden. (NU.nl, De Telegraaf, Team Tom, Atlantic Rowing Race 2011)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht