Informatie voor de watersporter

Torqeedo toont elektrische buitenboordmotor met wéér meer capaciteit als wereldprimeur op HISWA te Water

PERSBERICHT
Heweg – De Stille Boot lanceert op de HISWA te water een wereldprimeur: de Torqeedo Travel 1003 C. Daarbij staat de C voor 63% extra Capaciteit van de accu, dus een evenzoveel grotere actieradius. De Travel 1003 is de lichtgewicht elektrische buitenboordmotor van Torqeedo met geïntegreerde lithium accu.
Torqeedo werkt met de modernste techniek, die ook is toegepast in de Travel 1003 C. Daarin zijn nu de nieuwste lithium cellen verwerkt, wat lijdt tot een 63% hogere capaciteit (915 Wh) in dezelfde compacte behuizing en vrijwel hetzelfde gewicht. De vaarduur is bij kruissnelheid nu zo’n 2 – 3 uur. Die kan gemakkelijk worden verdubbeld door een reserveaccu mee te nemen, die je onderweg kan omwisselen. De nieuwe cellen zijn wel wat duurder, wat lijdt tot een meerprijs van € 200. De huidige motor kost € 1825 incl. BTW en blijft gewoon leverbaar, de C zal € 2025 gaan kosten.
De Torqeedo Travel 1003 heeft een stuwkracht die vergelijkbaar is met een 3 – 4 PK benzine motor. De motor wordt veel toegepast bij kleine open motorboten, bijboten en zeilboten tot zo’n 7 m. lengte. Unieke eigenschappen zijn het lichte gewicht van slechts 14 kg. inclusief accu, de hoge efficiency en de volledige waterdichtheid. Bovendien zorgt de boordcomputer met ingebouwde GPS en het digitale display voor perfecte informatie over snelheid, verbruik en actieradius. Met de Torq Trac app en bluetooth zender kan al deze informatie, geprojecteerd op een Google kaart, op smartphone of tablet worden afgelezen. Andere handige accessoires zijn de draagtas, het opvouwbare zonnepaneel wat direct op de accu is aan te sluiten en de USB-uitgang op de accu om een smartphone op te laden.
Deze nieuwe Travel 1003 C en het overige assortiment van Torqeedo zijn te zien bij De Stille Boot, stand K130 op de HISWA te water, van 30 augustus – 4 september in Amsterdam.
Meer informatie www.torqeedo.com en www.destilleboot.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht