123 stickers

Tot 1 juni geen bediening van bruggen en sluizen voor de recreatievaart in Noordwest Overijssel

Zwolle – Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de Rijksoverheid maatregelen afgekondigd. Het doel hiervan is om verspreiding van het virus te beheersen. Het recreatieve gebruik van het water leidt tot meer mobiliteit en mogelijke contactmomenten. Daarom heeft de provincie Overijssel besloten om de bruggen en sluizen in Noordwest Overijssel tot 1 juni op basis van het winterregime te bedienen.

Dit betekent dat er alleen bediening op afroep mogelijk is voor beroepsvaart en hulpdiensten. Recreatieve vaart is tot 1 juni niet mogelijk. Alleen noodzakelijke recreatieve vaarbewegingen kunnen via de Inspectie Scheepvaart van de provincie Overijssel aangevraagd worden. Denk hierbij aan het verplaatsen van een boot van een werf naar een woning. De provincie neemt deze maatregelen in navolging van de richtlijnen van rijksoverheid en het RIVM. Andere provincies hebben de periode van de winterbedieningstijden verlengd. (Overijssel.nl, Inspectie Scheepvaart Overijssel, Nauticlink)

4 Berichten

 • Peter van der Veen

  2 jaren geleden / 28 maart 2020 om 15:36 uur

  Mag je wel varen als je geen gebruik maakt van kunstwerken (sluizen en bruggen)

 • JAR Kroon

  2 jaren geleden / 30 maart 2020 om 13:45 uur

  Uit naam van de kwetsbare ouderen die hun toevlucht hebben gezocht op het water met hun boot. I.p.v. in de stad met een hogere bevolkings dichtheid.! De kontaktmomenten bij bruggen ken ik er geen die roep je op via de mariofoon. Met een beetje voerage ben je een maand van jan en alleman gescheiden, dus nog minder contacten, dus. Namens de kwetsbare ouderen ogenblikkelijk opheffen, vooral omdat kwetsbare ouderen, hun minder kontakt op het water hebben en kunnen recreëren op het water zoals wij doen voor anker gaan en zo veel minder kontakten ondergaan als dat men in de stad blijft.
  Pleiten voor het opheffen van deze maatregel vanuit de VMN. Vr. Gr. J.A.R. Kroon
  Zeiler en motorbootvaarder.

 • gerard zandstra

  2 jaren geleden / 31 maart 2020 om 13:21 uur

  Wat een onzinnige maatregel; gegeven het beoogde doel, ligt dan niet een beperking voor het verplaatsen per fiets, auto, trein e.d. niet meer voor de hand? Juist op het water en in de havens is altijd sprake van een ruime afstand tussen boten en personen. Met een motorboot kan men veelal onder de meeste bruggen door, met een staande mast is dat een ander verhaal. zo lijkt het op een discriminatoire maatregel. in onze situatie gaat het om 1 brug waar motorboten gewoon onderdoor kunnen varen. Deze maatregel lijkt de (selectieve) betutteling ten top. Aldus is sprake van pure rechtsongelijkheid en bovenal van een ongekende kortzichtigheid. G.J. Zandstra

 • D.J van Zanten

  2 jaren geleden / 25 april 2020 om 11:23 uur

  Gewoon open doen die bruggen en sluizen. Boten liggen over het algemeen 20 meter van elkaar verwijderd afgemeerd. Verder gewoon de 1,5 afstand bewaren.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X