123 stickers

Traditionele Friese zeilschepen te gast op het Festival de Loire in Orléans

Langweer,  Orléans (Frankrijk) – Zeven klassieke schepen,  Friese boeiers, tjotters, jachten en een Frysk boatsje, zijn 14 september 2011 in de haven van de Koninklijke Watersport Vereniging Langweer op drie Franse vrachtwagens gezet voor deelname aan het Festival de Loire in Orléans. Op dit festival dat sinds 2003 voor de zesde maal wordt gehouden worden niet minder dan 600.000 bezoekers verwacht.

Nederland is gastland op het Sail-achtige festijn dat nu plaats vindt van 21 tot en met 25 september. Het bureau voor toerisme Friesland Holland uit Wolvega sponsort de Friese deelname in het kader van de nieuwe op Frankrijk en Wallonië gerichte campagne Tour de Frise. Corien Prins uit Workum, eigenaar van het deelnemende Friese jacht, coördineert de presentatie van Fryslân door schippers en leden van het viswijvenkoor ‘Grietje Sprot’ uit Hindeloopen,  dat er optredens zal verzorgt. Aan het Festival de Loire doet ook nog een viertal klassieke boten uit andere provincies mee. (Friesland-Holland, Festival de Loire, FR3 – televisie en ‘live video’s’)

1 Bericht

 • Jaap Jager

  11 jaren geleden / 20 oktober 2011 om 09:14 uur

  Geachte Nauticlink,

  Jammer dat de berichtgeving omtrent Festival de Loire iets eenzijdig is.
  Want naast de fraaie Friese schepen (en de genoemde 4 andere…welke?) waren er 5 zalmschouwen uit Woudrichem, 4 Zuidhollandse boerenschouwen en een Gieterse punter.

  Met name de deelname van Nederlandse boeren-schouwen was heel bijzonder, omdat het FdL een evenement betreft van vooral Franse (boeren)schouwen.
  De gelijkenis met de futreau en toue was zeer treffend.

  met vr. groet, Jaap Jager
  organisator van de Zuidhollandploeg Orleans 2011.

Berichtensectie gesloten.