Informatie voor de watersporter

Transportbedrijf haalt skûtsje naar Apeldoorns Kanaal

APELDOORN – De Apeldoornse transportspecialist Van de Scheur reist donderdagochtend naar Leeuwarden om er een skûtsje op te halen. Dat wordt aan het begin van de avond in Apeldoorn in het Apeldoorns Kanaal getakeld.

Het bijzondere transport houdt verband met het kadefeest dat gemeente Apeldoorn en Waterschap Veluwe zaterdag houden. Het feest markeert de vernieuwing van een deel van de kade in het centrum van Apeldoorn en de bouw van een steiger in het kanaal, ter hoogte van wat vroeger de oude haven was. Daarnaast wordt er donderdag in de regio een internationale delegatie ontvangen die zich bezig houdt met het voortbestaan van oude kanalen.

Gemeente en waterschap hadden eerder hun zinnen gezet op een oud transportschip, zoals dat tot de afsluiting van het kanaal een vertrouwd gezicht was tussen Hattem en Dieren. Het hoge gewicht van een dergelijk schip leverde onoverkomelijke bezwaren op.

Kleiner, lichter, maar ook flink aan de maat is het skûtsje dat als vervanger naar Apeldoorn wordt gehaald. Met een lengte van 15 meter, een breedte van 3,5 meter en een gewicht van 17.000 kilo, belooft het tussen 18:00 en 19:00 uur een spectaculaire klus te zijn op de kade bij de Deventerbrug. (deStentor)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht