Informatie voor de watersporter

Travelydays organiseert dit jaar sportieve fiets-vaarvakanties met kleine cruiseschepen in Kroatië

PERSBERICHT
travelydays_kroatieEnschede – Prachtige en verrassende vaar-fietsvakanties onder de zon in Kroatië worden nu door de reisorganisatie Travelydays aangeboden. Voor een aantrekkelijke prijs zijn er fietsvakanties met klassieke Kroatische motorsailers georganiseerd. Met deze kleine cruise-schepen wordt er naar de verschillende eilanden gevaren waar interessante fietsroutes klaarliggen. De langere fietsroutes kunnen als deeltrajecten worden afgelegd en afhankelijk van de interesse van de deelnemers worden er tijdens de boottochten pauses ingelast om te zwemmen en te snorkelen. De klassieke cruise-schepen zijn voorzien van hutten met eigen douche en toilet. Er is een stapelbed in de hutten geplaatst met soms een tweepersoons-bed beneden. De cruises worden met halfpension aangeboden waarbij u uitgebreid kunt genieten van het lekkere Kroatische eten. Op aanvraag zijn er driepersoonshutten beschikbaar.
De fietstochten worden begeleid door een gids; de taal aan boord is Engels (de gids spreekt Engels en ook de reisinformatie is in de Engelse taal beschikbaar). De prijs per persoon: Vanaf Euro 425,- voor 8 dagen, d.i. 7 overnachtingen met halfpension. De fietstochten hebben over het algemeen een sportief karakter.
Er worden 4 verschillende fiets-cruises aangeboden:
1. Fietsvakantie / Fietscruise „Eilandhoppen in de Kvarner Bocht“.
Deze fietscruise in de Adriatische Zee langs de eilanden in de Kvarner Bocht begint in de mondaine badplaats Opatija. Met de klassieke motorzeilers worden tijdens deze week-cruise de bekende eilanden KrK, Rab, Pag, Molat, Losinj en Cres aangedaan. Voor ieder eiland liggen interessante fietsroutes klaar en er blijft genoeg tijd over om vanaf de boot een frisse duik in de Adria te nemen. Totale lengte van de fietsroutes ca. 225 km. Prijs per persoon vanaf Euro 425,- incl. halfpension.
2. Fietsvakantie / Fietscruise met wandeltochten in de Kvarner Bocht.
Deze gecombineerde fietsvakantie / wandelvakantie vindt ook vanuit Opatija in de Kvarner bocht plaats. Er wordt met klassieke Kroatische motor-zeilboten langs de eilanden Krk, Rasb, Mandre, Mali Losinj en Cres gevaren. Op deze eilanden wordt gefietst en gewandeld. Totale lengte van de fietsroute ca. 89 km en er wordt ca.10 uur gewandeld. Prijs vanaf Euro 490,- per persoon, incl. halfpension.
3. Fietsvakantie / Fietscruise „Dalmatië – Zuidroute eilandhoppen vanuit Split“.
Deze fietscruises worden begeleid door een gids en starten in Split. De eerste fietstocht wordt op het eiland Brac ondernomen. Omis is het laatste eiland en op deze prachtige fietscruise door de ongerepte natuur van deze eilanden in de Adriatische Zee waar eenzame stranden worden ontdekt met middeleeuwse stadjes langs de prachtige kust. Op de fietstochten wordt er door de Mediterrane vegetatie, bossen, wijnculturen en stranden gefietst. Het natuurreservaat Mljet is een van de parken die bezocht worden. Verdere eilanden die op deze reis aangedaan worden zijn Brac, Hvar, Korcula, Mljet, Peljesac en Omis. Totale lengte van de fietsroutes ca. 174 km. Prijs per persoon vanaf Euro 425,-
4. Fietscruise / Fietsvakantie „Dalmatië – Noordroute eilandhoppen vanuit Split“.
Deze fietscruise begint in Split en voert langs de kust en de eilanden ten noorden van deze stad. De eerste plaats waar naar toe gevaren wordt is Rogoznica en de laatste plaats is Primosten aan de Kroatische kust. Er wordt op deze fietscruise door verschillende nationale parken gefietst. Totale lengte van de fietsroutes ca. 170 km. Prijs per persoon vanaf Euro 480,- incl. halfpension
Meer informatie www.travelydays.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht