Informatie voor de watersporter

Tréhin en Beccaria winnaars ‘proto’s’ en serieklassement eerste etappe Mini-Transat 2019

Las Palmas (Spanje) – De ontknoping van de eerste etappe van de Mini-Transat La Boulangère vond in de vroege ochtend van maandag 14 oktober plaats. Als eerste kwam Axel Tréhin na 8 dagen, 17 uur, 58 minuten en 28 seconden in Las Palmas aan. Slechts 6 minuten en 22 seconden later finishte François Jambou en 26 minuten en 07 seconden na Tréhin kwam Tanguy Bouroullec over de eindstreep. Binnen 26 minuten nadat de eerste zeiler finishte, maakten de nummers twee en drie het podium compleet!

Winnaar van de Proto’s Axel Tréhin en de winnaar van het serieklassement, de Italiaan Ambrogio Beccaria. De laatste had 1:56 uur meer nodig om de afstand tussen La Rochelle en het Spaanse eiland te overbruggen. (Foto’s Mini-Transat/Christophe Breschi

Het bovenstaande drietal vaart mee binnen de Proto-klasse. Deze schippers zijn binnen bepaalde grenzen vrij in ontwerp en materialen bij de maak van hun boot. Eerder schreven we dat een opvallende boot in deze klasse de door de Pogo-werf gebouwde FRA969 van Tanguy Bouroullec (de nummer drie) is. Deze is uitgerust met extreme, tweede generatie foils. (Zeilen, MiniTransat 2019 en de actuele posities)