Informatie voor de watersporter

Trimarans Spindrift en IDEC Sport geven ondanks achterstand recordpoging nog niet op


De twee nieuwjaarswensen van beide trimarans

Brest – Spindrift 2 is in haar poging het zeilrecord rond de wereld scherper te stellen gisteren 31 december om 17:33 UTC/GMT weer over de evenaar gevaren en terug op het noordelijk halfrond. De 100 voets reuzentrimaran lag toen 1 dag, 10 uur en 46 minuten – meer dan 400 mijl – achter op het schema van de houder van de Jules Verne trofee.

Met nog 3200 mijl te gaan is er ondanks de minder gunstige wind van de afgelopen twee weken nog steeds een kans dat Spindrift 2 binnen het record van 45 dagen, 13 uur, 42 minuten en 53 seconden zal blijven. Temeer daar recordhouder Banque Populaire V in 2012 in haar klim naar het noorden met een grote boog rond het Azoren-hoog is gevaren en zodoende een relatief langere route heeft afgelegd.

Voor concurrent IDEC Sport met ruim 750 mijl achterstand op het record zijn de vooruitzichten minder gunstig. Wel heeft de boot gisteren 655 mijl met een gemiddelde snelheid van 27,3 knopen gevaren en probeert Francis Joyon werkelijk alle mogelijkheden nog te benutten, voordat hij zou opgeven. (Nauticlink, Spindrift Racinglive, Idec Sport Sailinglive, en samen op één kaart)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht