Informatie voor de watersporter

Troostwijk Veilingen biedt 35-meter zeiljacht 'Aries' van tabaksindustrieel R.J. Reynolds online te koop aan

PERSBERICHT
Amsterdam – Online veilinghuis Troostwijk Veilingen organiseert de veiling van het klassieke Camper & Nicholsons zeiljacht Aries. Het volledig gerestaureerde schip uit 1952 moet minimaal €50.000 euro opleveren. Bieden kan tot en met 20 augustus. Bezichtigen kan zowel in Italië, waar het schip ligt, maar ook via een 360 graden tour op de website van Troostwijk Veilingen.
Virtuele rondleiding
Het veilen van het 35-meter lange vaartuig is een bijzondere aangelegenheid. ‘Naast de gebruikelijke industriële veilingen is de Aries een uitzonderlijk project’, aldus Frank Adam, commercieel directeur van Troostwijk Veilingen. ‘Het feit dat het zeiljacht in Italië ligt is dankzij het internet geen probleem, wij hebben een 360 graden tour laten maken, waarmee geïnteresseerden via de website virtueel door het schip kunnen lopen.’
Inspecteren op de kade
In Italië ligt het schip voor uitgebreid onderhoud. Iets wat het afgelopen decennium elke twee jaar gebeurde. De romp en bodem worden onderhanden genomen, zodat de nieuwe eigenaar er direct mee het water op kan. Adam: ‘Op ons verzoek blijft het schip langer op de kade. Geïnteresseerden kunnen hier het schip zowel boven als onder de waterlijn inspecteren.’ Na afloop van de veiling volgt de tewaterlating.
Ongekende luxe aan boord
Nadat de Aries in een storm in de Caraïben haar mast verloor is deze in 1996 vervangen tijdens een grootschalige restauratie in Nederland. Hierbij zijn vier slaapvertrekken gerealiseerd. Twee personeelsvertrekken met stapelbedden en twee grote suites met ieder een eigen badkamer. Frank Adam: ‘Via onze virtuele tour kan iedereen de ongekende luxe van de Aries ervaren en bijvoorbeeld de jacuzzi aan boord bekijken.’ Het schip is voorzien van alle moderne navigatie- en communicatie apparatuur.
Sinds haar restauratie heeft de Aries als charterschip gediend in de Caraïben, Panama en Costa Rica. De laatste jaren was Cannes de thuishaven. Van hier voer het schip als succesvol charterjacht over de Middellandse Zee.
Schip met een rijke historie
De bouw van het zeiljacht startte in 1939, maar werd dankzij de Tweede Wereldoorlog pas in 1952 voltooid. De eerste eigenaar was tabaksindustrieel R.J. Reynolds. Na zeven jaar schonk hij het schip aan de American Geographic Society die het gebruikte als onderzoeksschip in de arctische zeeën. Nadat het schip begin jaren zestig werd overgenomen door scheepmagnaat John Theodoracopoulos is de geschiedenis van het vaartuig onduidelijk. In de jaren tachtig knapte een Canadese tandarts de Aries helemaal op om het te verhuren. Nadat het in 1989 zwaar door een storm werd getroffen kwam het schip in Nederlandse handen. Dankzij financiële problemen moest het werk aan het schip worden stilgelegd en werd het in 1996 geveild. De Nederlandse koper heeft het schip in zijn huidige staat gebracht.
Voor meer informatie www.troostwijkauctions.com met virtuele rondtour

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht