Informatie voor de watersporter

Tweede dag HISWA te Water: iets minder regen en wind, en iets meer bezoekers onder wie Prins Maurits

IJMUIDEN – De tweede dag van de Hiswa te Water begon zonnig en eindigde zonnig. Daartussendoor waren er hevige buien en de wind gierde onophoudelijk door de wanten van de tentoongestelde boten. Desondanks liepen er meer mensen op de beurs dan gisteren en hadden de exposanten eindelijk wat te doen.

Opnieuw waren vandaag de buitenactiviteiten afgelast, behalve het manoeuvreren met een zeilboot en met een motorboot, dat laatste speciaal voor vrouwen. Ook de KNRM liet zich van zijn stoerste kant zien door met bezoekers de zee op te gaan in deze ruige omstandigheden. Gerrit Hiemstra twitterde hierover ‘Een spectaculair tochtje buitengaats gemaakt met de Valentijn van de KNRM. Hoge golven. Gelukkig zaten we droog.’ (SailReport)

Onder de bezoekers van de HISWA te water in IJmuiden ontdekte de Vaarkrant vandaag ook Prins Maurits van Oranje. De prins toonde vooral belangstelling voor snelle zeiljachten. Als stoere zeiler liet hij zich niet door de matige weersomstandigheden weerhouden van een middagje lekker bootjes kijken. (De Telegraaf Vaarkrant)

Helaas regende het in de middag wel enkele malen en stond er nog steeds een stevige bries.Op de steigers gelukkig meer belangstellenden dan op de stormachtige openingsdag. Voor het Zeilen Hiswa te water video Journaal namen we een kijkje aan boord van het grootste zeiljacht op de beurs, de Hallberg Rassy 64. Ook hadden we een exclusief interview met Bavaria dealer Thomas Thurau van Holland Sailing dat onlangs failliet ging en inmiddels bezig is met een doorstart. (Zeilen)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht