Informatie voor de watersporter

Tweede editie Scheldehappening vindt plaats op Paasmaandag 25 april 2011

PERSBERICHT
Temse (België) – Scheldehappening vzw en Scaldisnet vzw en hun partners plannen op paasmaandag 25 april 2011 een 2e vaarhappening. Deze is tevens de opener van het toeristisch seizoen, en staat dit jaar in het teken van de ‘natte natuur’. De Schelderegio herbergt een schat aan unieke natte natuurgebieden. De Slogan voor deze editie is: ‘Door de Schelde verbonden’.
Het varen is de rode draad doorheen het gebeuren. Varen kan nu op acht plaatsen: Temse, Hamme, Dendermonde, Schellebelle, Sint Amands, Hemiksem, Schelle, Boom. 10 gemeenten nemen deel aan deze dag: Temse, Hamme, Kruibeke, Dendermonde, Wichelen, Hemiksem, Schelle, Boom, Sint Amands en Bornem.
Het varen is op deze dag voor de symbolische prijs van 1 euro per traject. Wandelen en fietsen wordt via de gratis te verkrijgen fiets – en wandelkaarten gepromoot. De Schelderegio leent zich ideaal voor fietsen en wandelen.
Tal van natuurverenigingen zetten hun beste beentje voor, en geven een apart cachet aan deze dag. Op deze Paasmaandag vindt elke bezoeker wel ergens zijn gading. Liefhebbers van Cultuur laven zich aan de vele vlak bij de majestueuze Schelde gelegen bezienswaardigheden. Wandelaars en fietsers halen hun hartje op in een van de vele wandel – en fietsroutes, die de deelnemers langsheen de mooiste en rustigste plekjes van het Scheldeland voeren.
Iedereen kan uiteraard ook genieten van een cruisegevoel op de Schelde en de Rupel op de verschillende vaarlocaties.
Meer informatie: www.scheldehappening.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht