Informatie voor de watersporter

Tweede etappe Volvo Ocean Race krijgt ter voorkoming piraterij geheime bestemming gevolgd door transport per schip naar Abu Dhabi

Kaapstad – Vandaag heeft de organisatie van de Volvo Ocean Race aangekondigd dat de zes deelnemende boten geen risico op entering door Somalische en andere piraten zullen lopen. De tweede etappe van Kaapstad naar Abu Dhabi wordt voor dat doel gesplitst.

Veilige haven
De vloot start met een lange oceaanrace naar een -niet bekend gemaakte – veilige haven aan de Indische oceaan. Van daaruit volgt een transport op een zwaarbewapend vrachtschip naar een andere veilige haven in het Noordelijke deel van de Verenigde Arabische Emiraten. Vervolgens vertrekken de boten voor een sprint naar stopoverplaats Abu Dhabi.

Bij de derde etappe wordt een omgekeerde procedure gevolgd. Dat betekent vanuit Abu Dhabi eerst een sprint naar de noordelijke V.A.E., transport met het vrachtschip naar de veilige haven aan de Indische Oceaan en vervolgens een race naar de derde stopoverplaats Sanya in China. (De Telegraaf Vaarkrant, ‘Ocean Race duikt onder voor piraten’- AD,   het VOR-bericht,   Volvo Ocean Race )

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht