123 stickers

Uitbreiding collectie scheepsportretten door zeeschilders bij galerie ArtBoutique

PERSBERICHT
Noordwijk (ZH) – Galerie ArtBoutique in Noordwijk vertegenwoordigt twee getalenteerde kunstschilders die met veel passie schilderijen van uiteenlopende schepen schilderen. De collectie is in de afgelopen maanden weer uitgebreid met nieuwe schilderijen van deze maritieme meesterschilders.
Momenteel omvat het aanbod maar liefst 45 scheepsportretten, die stuk voor stuk zeer de moeite waard zijn om te bekijken. Dit loopt uiteen van (nostalgische) zeiljachten tot reddingboten en van (bekende) passagiersschepen tot sleepboten. In elk schilderij is het ambachtelijke vakmanschap van de kunstschilder aanwezig.
De gehele collectie is op de website te bewonderen, maar ook gedeeltelijk in het echt in de galerie.

Schilder: Rob van Assen

Fijn realistisch
De kunstschilders schilderen hun maritieme werken in hun eigen stijl. Rob van Assen is een fijnschilder. Hij is in staat om een indrukwekkend scheepsportret te schilderen op zijn fijn realistische stijl. Daarbij zie je nog net dat het om een schilderij gaat en niet om een foto. Het water en de luchten op zijn schilderijen maken het geheel zeer natuurgetrouw. Het water spat soms bijna letterlijk van het paneel af…
Schilder: Arnold de Lange

Schilderijen met ‘lossere toets’
Maritiem kunstschilder Arnold de Lange heeft ook een grote voorliefde voor scheepsportretten. Ook hij is zeer bedreven in het schilderen van de fraaiste doeken. Zijn schilderstijl is realistisch met een iets ‘lossere toets’.
De onderwerpen van de schilderijen van Arnold de Lange zijn overwegend zeilschepen. Hij schildert vaak aan de hand van beeldmateriaal afkomstig uit zijn grote collectie van maritieme lectuur. Een aantal van zijn schilderijen zijn opgenomen in collecties van diverse Musea.
Cadeaucheque t.w.v. € 100,-
Bezoekers van de website kunnen zich aanmelden voor de ‘ArtBoutique-info’. Deze nieuwsbrief wordt regelmatig verzonden. Als dank voor aanmelding en ter kennismaking met de galerie ontvangt men een cadeaucheque t.w.v. € 100,- te besteden bij aankoop van een schilderij vanaf € 750,-. Hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt!
Bezoek de galerie op afspraak
Langs het water, aan de rand van het fraaie Landgoed Offem, bevind zich de galerie aan huis van Peter en Edith Zuidhoek. Een bezoek aan de galerie is mogelijk na telefonische afspraak.
Meer informatie www.artboutique.nl en www.scheepsportretten.nl