Informatie voor de watersporter

Uitbreiding superjachtbouwer Royal van Lent op Kaag-eiland naar Amsterdam

AMSTERDAM – Vanaf 2019 worden aan een werf in de haven van Amsterdam mega-jachten gebouwd. De firma Royal Van Lent wil luxe schepen tot wel 160 meter lang gaan bouwen in Amsterdam en investeert hiervoor tientallen miljoenen.

De scheepsbouwer opereert nu vanuit een werf in het Zuid-Hollandse Kaag, maar heeft meer ruimte nodig. Daarom wordt deze zomer begonnen met de voorbereidende werkzaamheden in Amsterdam, zoals het bouwrijp maken van grond, voor een nieuwe werf.

Naar verwachting start begin 2017 de bouw van de circa 5.500 m2 grote hal met een hoogte van 28 meter, inclusief (droog)dok en tien aparte werkplaatsen. De werf is in 2019 klaar voor productie. Het eerste jacht zal in de periode 2019-2021 te water gelaten worden.

Het is voor het eerst sinds de start van het bedrijf dat de werf ook buiten Kaageiland superjachten gaat bouwen en onderhouden. Royal van Lent blijft superjachten tot 100 meter bouwen in de twee bestaande droogdokken en twee scheepshellingen op de Kaag. Op termijn zouden er door de komst van de nieuwe vestiging 150 nieuwe banen moeten worden gecreëerd. (AT5, Feadship – Royal van Lent, Omroep West)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht