Informatie voor de watersporter

Uitgeverij De Alk en Heijnen brengt tweede herziene druk uit van boek voor zeilers 'De overtocht naar Zuid-Engeland'

PERSBERICHT
Alkmaar – Elke Nederlandse zeezeiler komt vroeg of laat in Zuid-Engeland terecht. Het is zo voor de hand liggend. Als je eenmaal in Dover bent, kun je in dagtochten verder westwaarts zeilen en beroemde havens, rivieren en vaargebieden verschijnen vanzelf voor de boeg. Dat begint al bij de spierwitte kliffen van Beachy Head met de rode vuurtoren ervoor, gevolgd door de typisch Engelse oud chique badplaats Brighton. Vaaraanwijzingen van Ramsgate tot Land’s End – inclusief de Scilly eilanden.
De Solent met het traditionele Cowes is de bakermat van het zeezeilen en alleen al op dit beschutte vaarwater zou je een hele vakantie kunnen doorbrengen. Je ziet de adembenemende Needles. Na de Portland Bill komen de havens van de Engelse Rivièra: Torqat, Brixham en het onovertroffen Dartmouth. Plymouth is een schitterende haven, evenals Falmouth: namen die je al vaak bent tegengekomen in boeken. De rivier de Helford is een van de vele rivieren die hier het hoge land doorsnijdt. Als je zo’n rivier opvaart, kom je altijd bij een dorpje met een vierkante grijze kerktoren, met bloembakken versierde pubs en aardige mensen die de zee in hun bloed hebben. Een heel apart reisdoel is de Scilly-archipel met water dat even blauw is als in het Caribisch gebied en een overdaad aan bloemen heeft.
Het grote boek (21 cm x 29,7 cm) met harde kaft bevat ook informatie over getij, aanbevolen routes en waypoints en geeft ook allerlei andere nuttige en praktische informatie zoals bijvoorbeeld over zeewaardigheid en uitrusting van schip en bemanning. Geïllustreerd met 55 detailkaarten en vele foto’s in kleur.
Ben Hoekendijk geeft niet alleen vaaraanwijzingen, maar weet ook de typische Engelse sfeer en het karakter van de Engelsen weer te geven, daarbij puttend uit meer dan dertig jaar zeilervaring langs Engelse kusten.
Uitgeverij De Alk en Heijnen, ISBN: 9789059610118, omvang: 128 pagina’s, auteur: Ben Hoekendijk
Prijs: € 35,00
Meer informatie www.alk.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht