windverwachting

Uitgeverij Seevanck publiceert rijk geïllustreerd boek met nautische uitdrukkingen voor de manager

PERSBERiCHT
O_Nautische spreekwoorden_PoD_def.inddUtrecht – ‘Het is hier vechten tegen de bierkaai.’ En ‘Als je zo doorgaat, is dat je voorland.’ Of ‘Nadat we eerst in zwaar weer terecht waren gekomen, hebben we nu weer de wind in de zeilen.’
Nautische uitdrukkingen die nog steeds in ons dagelijks managementleven worden gebruikt. Veel van deze uitdrukkingen en spreekwoorden hebben nog niets van hun zeggenschap verloren. Immers, de uitdagingen die men vroeger in de scheepvaart moest overwinnen, komen we ook in het huidige bedrijfsleven tegen.
In dit boekje worden meer dan tweehonderdvijftig nautische spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen voor hedendaagse managers weer tot leven gebracht door ze in een managementjasje te steken, zodat managers het eens ‘over een andere boeg kunnen gooien’, als ze hun strategie
moeten toelichten.
De nautische spreekwoorden, en daar waar van toepassing voorzien van etymologische uitleg, zijn verwoord in de volgende hoofdstukken.
– Kapitein en leiderschap
– Koers bepalen en strategie
– Het schip en commercie
– Beste stuurlui en management – Muiterij en personeel
– Matroos en medewerker
– Gage en financiën
Het boek vol illustraties is verkrijgbaar voor slechts € 9,99 bij de lokale boekhandel, bol.com, managementboek.nl of bij uitgeverij Seevanck.
Meer informatie www.seevanck.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X