Informatie voor de watersporter

Uitnodiging HR Zeilen voor Clipper Round the World Race in Den Helder en zeiltochtje op 70 voets oceaanracer

PERSBERICHT

foto: Clipper Round The World Race
foto: Clipper Round The World Race
Medemblik, Den Helder – De vloot van de Clipper Round the World Race, een unieke wedstrijd, bedacht door Sir Robin Knox-Johnston in acht etappes en zestien races over een afstand van 40.000 mijl zal vanaf 24 juli vier dagen in Den Helder liggen. Hyde Sails heeft de zeilen geleverd voor de twaalf identieke 70-voets lange oceaanracers, die al een jaar onderweg zijn. Reden dat Hyde-dealer HR Zeilen u uitnodigt om op 25 juli één van de schepen te bezoeken, en wie weet ook mee te kunnen varen.
De Clipper Round the World Race is een heftige wedstrijd met aan boord zeilers die zich individueel inschrijven. Zeilers uit alle lagen van de bevolking. Zeilers met ervaring maar ook zeilers zonder enige ervaring. De enige eisen die gesteld worden is een minimum leeftijd van 18 jaar en een goede conditie.
De start was in Londen, St. Katharine Docks op 30 augustus 2015. Via Brazilië, Afrika en Australië, Vietnam, China, de Verenigde Staten en Noord-Ierland, arriveert de vloot op zondag 24 juli 2016 in Den Helder. De schepen liggen daar in het Wilhelminadok en vertrekken 28 juli richting Londen om daar te finishen in St. Katharine Docks.
Zoals gezegd zijn alle zeilen van deze machtige oceaanracers geleverd door Hyde Sails. De Nederlandse vertegenwoordiger HR Zeilen biedt u nu de mogelijkheid om op 25 juli tussen 13.00 en 15.00 uur in Den Helder één van de schepen te bezichtigen, te praten met de bemanning, een bezoek te brengen aan de Hyde Sails-stand op de kade en onder het genot van een drankje van gedachten te wisselen met Henjo Ruiter en Mark Corbett van Hyde Sails UK.
U kunt zich vóór 18 juli 2016 aanmelden via info@hrzeilen.nl. Wij horen graag met hoeveel personen u komt? Heeft u zich aangemeld, dan maakt u bovendien kans op een unieke ervaring. HR Zeilen maakt de dag voor vijf van haar klanten compleet en verloot vijf plaatsen op één van de oceaanracers. Van 9.00 tot 12.00 uur kunt u dan zelf ervaren hoe het is om op een 70-footer te varen. De gelukkigen worden door ons gebeld!
Meer informatie www.hrzeilen.nl, www.hydesails.com, www.clipperroundtheworld.com en www.clipperracefestival.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht