Informatie voor de watersporter

Ultieme bioscoopfilm voor zeilers ‘En Solitaire’ over solo-zeilavontuur met hoofdrol voor François Cluzet in Frankrijk in première

Parijs – Deze week is in Frankrijk een film voor zeilliefhebbers ‘En Solitaire’ in première gegaan. De hoofdrol in de eerste Gaumomt rolprent van regisseur Christophe Offenstein wordt gespeeld door de ster van de bioscoopkraker ‘Intouchables’, François Cluzet. De film is opgenomen op de boot DCNS 1000 van Marc Thiercelin, deelnemer aan de Vendée Globe 2008-2009, die toen helaas al vroeg z’n mast overboord zeilde.

Het verhaal behelst dat van de fictieve fanate zeiler Yann Kermadec, die vlak voor de start van de Vendée Globe zijn ook verzonnen vriend Franck Drevil vervangt, en zo de droom van z’n leven solo rond de wereld te zeilen kan verwezenlijken. Maar eenmaal in volle strijd op zee wacht hem de verrassing van een jonge mede passagier.

Voor deze film is geen studio te pas gekomen en alle beelden zijn aan boord geschoten, waarbij Cluzet zich ook het solozeilen deels eigen heeft moeten maken. Nog een heel gedoe met zestien mensen aan boord, met plaats voor maximaal twee… Het resultaat is een film vol fraaie realistische beelden waarvoor geldt dat het moeilijk zal zijn om deze te betrappen op zeiltechnische blunders en waarin de kijker tegelijk wordt meegenomen met het zieleleven van de verbeten solozeiler. Een keus tussen gevoel en prestatie. Voorlopig draait de film al wel in België, maar (nog) niet in Nederland. (Nauticlink, En SolitaireThe Making of 1, The Making of 2, The Making of 3, The Making of 4, The Making of 5, The Making of 6, The Making of 7, The Making of 8 – Cluzet)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht