Informatie voor de watersporter

Uniek fotoboek over scheepswrakken wereldwijd door Anton Rijsdijk beleeft herziene uitgave

PERSBERICHT
Vlissingen – De Nederlandse fotograaf Anton Rijsdijk is een verwoed fotograferende wrakkenjager en reist de hele wereld af om scheepswrakken die op afgelegen stranden liggen op de gevoelige plaat vast te leggen. Het glossy fotoboek genaamd On the Rocks bestaat uit een verzameling van 67 van zijn meest kleurrijke en unieke foto’s.
Rijsdijks interesse in scheepswrakken werd gewekt toen hij voor zijn werk in Aden (Yemen) verbleef vlakbij een haven vol met verlaten en desolate schepen. Dat was in 1984. Nu, ruim dertig jaar later is hij nog steeds volop geïntrigeerd door scheepswrakken. De vraag is waarom? “Vanwege het enorme plezier bij al die avontuurlijke reizen om nieuwe scheepswrakken te spotten. Scheepswrakken vind je overal ter wereld, maar voornamelijk op verafgelegen locaties zoals verlaten stranden, koraalriffen midden in de oceaan, moeilijk toegankelijke diamantgronden en op kleine eilanden. Vaak is de reis naar een wrak minstens zo interessant als het wrak zelf,” aldus Rijsdijk.
De fotograaf is erin geslaagd om de schoonheid van de omgeving en het wrak te weerspiegelen in zijn fotoboek. Dit collectors item is gevuld met zijn inspirerende en adembenemende foto’s voorzien van een korte bibliografische omschrijving en de bijbehorende coördinaten van de locatie van het wrak.
Afbeeldingen uit Rijsdijks privé-archief zorgen ervoor dat dit unieke boek een complete samenvatting is van Rijsdijks jarenlange wrakkenjacht. On the Rocks is een luxe hardcover uitgave van 80 landscape pagina’s (300 x 270mm) en is verkrijgbaar voor slechts EUR 24,95 incl. BTW.
Neer informatie www.ynfpublishers.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht