Informatie voor de watersporter

Unieke gebeurtenis in Zwitserland: acht nieuwe Linssen-jachten tegelijk gedoopt

PERSBERICHT
linssen_zwitserlandMAASBRACHT – Afgelopen zomer werden op de Bodensee, bij Linssen-agent Blust in de haven van Romanshorn (Zwitserland), maar liefst acht Linssen-jachten tegelijk gedoopt.
De jachten varieerden van 8 tot 11,10 meter in lengte. Een uitstekende maat voor op de Zwitserse meren, waar in verband met de beperkte ligplaatsen zowel de lengte als de breedte van belang is.
“Het dopen van een motorjacht gebeurt niet zo vaak meer,” aldus Yvonne Linssen. “De overdracht van een schip aan de eigenaar op de werf in Maasbracht is wel altijd een feestelijke gebeurtenis, die inclusief technische uitleg, proefvaart, lunch en natuurlijk het glas champagne vaak een hele dag duurt. Het was echter een unicum dat er nu acht schepen tegelijk gedoopt werden. Het was een mooi gezicht om alle jachten feestelijk gepavoiseerd op een rijtje te zien liggen in de haven.”
De doopplechtigheid werd verricht door Neptunus, de god van de zee, die met de patrouilleboot van de SLRG Arbon (Seerettungsdienst) – een Linssen 372 SX Patrol uit 1990 – de haven werd binnengevaren. Onder belangstelling van de eigenaren en genodigde gasten kreeg ieder schip de nodige aandacht. Na afloop werd er gezamenlijk gedineerd bij Monika en Fredy Blust (van Blust Yachten & Service) in de showroom.
Een van de jachten, een Grand Sturdy 36.9 AC, is opgenomen in de chartervloot van Linssen Boating Holidays voor chartertochten op de Bodensee. Deze worden aangeboden door Puur Yachtcharter (www.puur-yachtcharter.de)
Meer informatie www.linssenyachts.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht