Urker bouwer van superjachten Hartman op HISWA te Water met wereldprimeur Livingstone 24

PERSBERICHT
Urk – Hartman Yachts heeft met het gloednieuwe superjacht de Livingstone 24 een wereldprimeur op de HISWA te water in Amsterdam. Van 29 augustus tot 3 september zal dit klassieke motorjacht demonstreren hoe een vintage uitstraling kan worden gecombineerd met state-of-the-art technieken en eersteklas comfort op het water.

De Livingstone 24 is het eerste superjacht in de classic range van Hartman Yachts. De naam van deze serie klassieke jachten is een eerbetoon aan de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger Dr David Livingstone, bekend om zijn expeditie reizen in Afrika en onvermoeibaar werk om de slavenhandel af te schaffen. Tijdens zijn Zambezi expeditie van 1858-1862 maakte Dr. Livingstone gebruik van de steamlaunch Ma Robert, de eerste boot ooit die van staal was gebouwd, om de Afrikaanse binnenlanden vanaf het water te verkennen.
De Livingstone 24 van 23,99 meter roept herinneringen op aan de oceaanstomers van het begin van de vorige eeuw. Het jacht heeft een prachtig gelijnde romp van staal met tumble home en een aluminium opbouw met veel details. Haar kenmerkende retro-uitstraling is geïnspireerd op de gentlemen’s jachten uit de jaren dertig van de vorige eeuw, deze uitstraling is gecombineerd met Dutch Design en hedendaagse technieken. Hierdoor heeft het jacht een onderscheidende, minimalistische look en feel heeft gekregen. De ontwerpers Niels van Oostenbrugge en Albert Abma van Sheerline wisten hiermee perfect invulling te geven aan de designbrief van de werf.
Elk element van Livingstone 24 weerspiegelt de achtergrond en de ervaring van de werf in de commerciële scheepvaart. De heritage van Hartman Yachts en de robuuste constructie methode liggen aan de basis van de echte expeditie mogelijkheden van dit klassieke jacht. Eigenaren van een Livingstone 24 zijn goed uitgerust voor lange reizen naar verre bestemmingen: de solide constructie, de zeewaardigheid en het comfort aan boord maken van ontdekkingstochten naar de meest afgelegen kusten en havens een ultieme belevenis.
De Livingstone 24 beschikt over top-of-the-line technologie, waaronder eersteklas communicatie- en entertainmentapparatuur, een Naiad Fin stabilisatiesysteem, een luxe custom-built tender en een breed scala aan watertoys. De geluidsisolatie aan boord is van uitzonderlijk hoge kwaliteit, evenals het schilderwerk en de roestvrijstalen details. De dek lay-out kenmerkt zich door uitzonderlijk brede gangboorden en veel bewegingsvrijheid. Op de geavanceerde brug met de nieuwste elektronica staan betrouwbaarheid en gebruiksgemak op de eerste plaats.
Het interieur is een schoolvoorbeeld van Nederlands vakmanschap en wordt gekenmerkt door een warme en gastvrije sfeer met moderne elementen. De grote salon op het hoofddek loopt via het eetgedeelte over in een professioneel uitgeruste open keuken. Het verhoogde stuurhuis biedt een 360 graden uitzicht en heeft een intiem zitgedeelte voor de familie, dit terwijl een open verbinding met de salon en de keuken behouden blijft. Deze verfrissend open-plan layout is een welkome innovatie op een jacht van deze afmetingen.
De eerste Livingstone 24 is ontwikkeld en gebouwd met een ontspannen familie levensstijl in het achterhoofd en biedt ruimte voor maximaal negen gasten in vier hutten. De riante eigenaarshut over de volle breedte in het voorschip beschikt over een kingsize bed met ensuite badruimte. De drie gastenverblijven midscheeps en onderdeks bestaan uit één hut met een tweepersoonsbed, één hut met twee bedden en één hut met stapelbedden. Voor het geval dat het jacht met bemanning zal worden gevaren kan er een separate crewcabin gerealiseerd worden.
Het volledig overdekte achterdek beschikt over een eethoek, een grill en toegang tot het grote zonnedek, waar zich een afzonderlijk zitgedeelte met tafel bevindt. Het ruime bovendek kan met een zonneluifel tegen de zon beschermd worden. Het bovendek kan bovendien gemakkelijk worden omgevormd van een relaxte hangout plek naar een elegante eetruimte voor al fresco dining.
De Livingstone 24 wordt voortgestuwd door een enkele schroef die wordt aangedreven door een 345 pk MAN-motor met een bereik van 3000 zeemijl bij een snelheid van 11 knopen. (De standaard versie heeft dubbele schroeven die worden aangedreven door twee MAN motoren van 345 pk elk). Een intern spudpaal-systeem maakt afmeren eenvoudig en ankeren in ondiep water overbodig. Het jacht voldoet aan alle EN ISO-eisen als privé-jacht en heeft een volledige CE-categorie A-certificering.
Hartman Yachts is de superyacht division van de Hartman Marine Group, een toonaangevende speler in de commerciële scheepsbouw en zeetransport, waarvan de roots zijn terug te voeren naar 1775. Vanuit de maritieme basis op Urk hanteert Hartman Yachts een focus op kwaliteit, vakmanschap en efficiency. Met een unieke range van semi-custom built superjachten en de capaciteit om volledig custom built jachten te bouwen, past de werf naadloos in de internationale koppositie van de Nederlandse first class superjachtbouw. Als exemplarisch toonbeeld van deze klasse ligt het in de lijn der verwachting dat de Livingstone 24 de show stelen tijdens de komende HISWA te water in Amsterdam.
Meer informatie www.hartmanmarine.com en direct www.hartmanyachts.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X