Informatie voor de watersporter

Vaarbewijs kun je in 2016 maar beter halen: boete voor het varen zónder is 550 euro

PERSBERICHT
Roosendaal – Het landelijk slagingspercentage voor Vaarbewijs 1 is het afgelopen jaar gedaald tot onder de 60%! Dat komt doordat mensen enkel een online-cursus volgen of leren uit een (mogenlijk) verouderd cursusboek. Hierbij ontbreekt het ook aan mondelinge uitleg van de examenstof, tips en ezelsbruggen van een doorgewinterde docent. Bij Yachtconsult krijgen cursisten mondeling les en dat spreekt duidelijk uit de cijfers. Bij Yachtconsult slaagt namelijk 90% van de cursisten voor het Vaarbewijsexamen.
Daarnaast krijgen we van onze cursisten de nieuwste vragen door die tegenwoordig op de examens gesteld worden. Met deze kennis bereiden we onze nieuwe cursisten voor op de steeds veranderende vraagstelling in de Vaarbewijsexamens.
Yachtconsult geeft deze cursussen in Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Dordrecht, Etten-Leur, Lage Zwaluwe, Roosendaal, Rotterdam en Willemstad. Start begin maart.
In de cursus Vaarbewijs 1 wordt er veel aandacht gegeven aan de veiligheid, de vaarregels en vaarwegmarkering. Ook wordt er ingegaan op hoe je moet manoeuvreren, wegvaren, aanleggen, ankeren en hoe om te gaan met een man over boord situatie.
Het behalen van een Vaarbewijs 1 is verplicht voor schippers met boten langer dan 15 meter en motorboten die sneller kunnen varen dan 20 km/u. Met het Vaarbewijs 1 heeft u het recht te varen op rivieren, kanalen en kleine meren. Met het Vaarbewijs 2 mag u op alle binnen wateren varen. Ook mag u dan in het buitenland Jetski’s, motor- en zeiljachten huren wat u aan kunt tonen met het International Certificate of Competence (ICC)
Begin maart starten de cursussen Vaarbewijs 1 en 2 o.a. in Bergen op Zoom, Roosendaal Etten-Leur Kijk voor een compleet overzicht met alle locaties, startdata en overige watersportopleidingen op onze site. De cursus Vaarbewijs 1 is verdeeld over 5 lesavonden van 3 uur voor een prijs van € 135,-. De cursusduur van Vaarbewijs 2 bestaat uit 6 lesavonden en kost € 145,-. Indien u nog vragen heeft kunt u die bij de volgende les stellen.
Yachtconsult is al 30 jaar gespecialiseerd op het gebied van reguliere watersportcursussen. De cursussen worden gegeven door CWO-erkend docent Roland Sterker. CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen. Een samenwerkingsverband van de ANWB, HISWA, KNWV en KNMC.
Meer informatie www.yachtconsult.com en www.vaarbewijscursusonline.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht