Vaarbewijsopleidingen (VBO) is specialist voor alle soorten examens voor het vaarbewijs

PERSBERICHT
‘s Gravenmoer – Al meer dan tien jaar verzorgt Vaarbewijsopleidingen (VBO) cursussen Vaarbewijs, Marifonie, Marcom-B en Theoretische Kustnavigatie in Nederland.
VBO is volledig gespecialiseerd in theoretische watersportopleidingen en de minister heeft VBO aangewezen als examinerende instantie voor Marifonie en Marcom-B voor de watersport.
Voor watersporters door watersporters
De door VBO opgeleide instructeurs zijn stuk voor stuk watersporters in hart en nieren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van examinering en certificering. De door VBO ontwikkelde ‘Studiewijzers’ zijn in eenvoudige ‘Jip en Janneke’ taal geschreven en voor de beginnende watersporter heel goed te begrijpen. De meest verkochte Studiewijzers zijn: ‘Studiewijzer Klein Vaarbewijs I en Aanvullend’, ISBN 978-90-814440-9-5 en Studiewijzer Marifonie en Marcom-B ISBN 978-90-814440-1-9. Ze kunnen besteld worden via www.watersportcursussen.nl maar ook bijvoorbeeld bij bol.com. Bovengenoemde studiewijzers zijn ook als e-boek te koop.
Examentrainers
Naast de ‘Studiewijzers’ geeft VBO ook CD’s uit waarmee men eindeloos examens kan oefenen. De bekendste zijn ‘Examentrainer Klein Vaarbewijs I & A’, ISBN 978-90-814440-2-6 en ‘Examentrainer Marifonie, SRC en Marcom-B’, ISBN 978-90-814440-3-3.
Online met slaaggarantie
De VBO cursussen zijn ook via watersportcursussen.nl als online cursus te bestellen. Iedereen die een VBO online cursus volledig en succesvol doorloopt, slaagt gegarandeerd. Als dat niet het geval is, krijgt men van VBO het cursusgeld terug.
Multimediale aanpak
Door de multimediale aanpak is er voor elk wat wils. Men kan kiezen voor een dag- of avondcursus een schitterende flash presentatie of een onlinecursus of een zelfstudiepakket.
Zeer hoog slagingspercentage
Er gelden voor vaarbewijscursussen geen wettelijke eisen, iedereen kan vaarbewijscursussen geven. Het gevolg is dat er heel wat echt slechte cursussen zijn met slechte tot zeer slechte resultaten. VBO kent al jaren een zeer hoog slagingspercentage.
Meer informatie www.watersportcursussen.nl