Informatie voor de watersporter

Vaarschool SAW winnaar Nationale Motorbootvaren Prijs 2018

PERSBERICHT
Leeuwarden – Op de beurs Boot Holland heeft de jury van de Stichting Bevordering Motorbootvaren de Nationale Motorbootvaren Prijs 2018 toegekend aan de Vaarschool SAW, een voortrekker in vaaropleidingen voor motorbootvaarders.
In 1990 vond een aantal watersporters, dat er hoofdzakelijk en alleen voor zeilers wedstrijden en opleidingen waren. Spontaan werd besloten om hier wat aan te doen. Zij begonnen met de organisatie van nautische toertochten en al snel volgden lezingen en vaaropleidingen. Om professioneel te kunnen werken werd de S.A.W. “Stichting voor Actieve Watersporters” opgericht, zonder commerciële belangen. De S.A.W. kreeg in 1994 als thuisbasis het K.S.C.C.Schipperscentrum dat ligt afgemeerd in de Waalhaven te Nijmegen.
De jury heeft bij haar beoordeling het volgende in overweging genomen.
De SAW is opgericht voor en door motorbootvaarders en uitgegroeid tot een volwaardige vaarschool met veel aandacht voor het praktijkvaren. Zo wordt als vast onderdeel van de vaarbewijs-opleidingen, een praktijkles gegeven op de Waal, een van de drukst bevaren rivieren van Europa. De SAW heeft samen met de KNMC een speciale opleiding voor het varen op de Rijn in Duitsland ontwikkeld en leidt als enige vaarschool op voor het moeilijke Rijn Sport Patent, vereist voor schepen langer dan 15 meter. Bijzonder is ook dat de SAW zich actief inzet voor het verbeteren van de relatie tussen recreatie- en beroepsvaart.
De Nationale Motorbootvaren Prijs is dit jaar voor de zesde keer toegekend en op 8 februari uitgereikt tijdens de openingsdag van Boot Holland in Leeuwarden daartoe in de gelegenheid gesteld door het beursmanagement. De voorzitter van de Stichting Bevordering Motorbootvaren, Oluf van Oosterom, toonde zich daarvoor tijdens zijn toespraak bij de prijsuitreiking zeer erkentelijk.
Meer informatie www.motorbootvarenprijs.nl en www.vaarschoolsaw.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht