Informatie voor de watersporter

Vaartocht en drijvende borrel in Amsterdam op zondag 17 april 2011

PERSBERICHT
Amsterdam – Op zondag 17 april a.s. vindt alweer de vijfde editie van RoerIJ plaats, dé officiële opening van het vaarseizoen in Amsterdam. Ontwaakt na een lange en diepe winterslaap en verwijderd van hun alg en spinnenraggen, zijn vele boten weer geprepareerd voor het nieuwe vaarseizoen. Dit zal ingeluid worden met de eerste vaartocht door de Amsterdamse grachten, waarin schippers en booteigenaren met trots hun vaartuig kunnen showen. “We zijn heel trots dat we de Titanic Jazz Band, 25 jaar na oprichting, weer bij elkaar gekregen hebben voor de muzikale omlijsting tijdens de borrel.”, aldus Sander Meuwese van Mkwadraat. “RoerIJ 2011 belooft weer een gezellige nautische happening te worden”.
programma 17 april 2011
13.30 – 13.45 – Verzamelen boten bij steiger Bickerswerf aan het Westerdok
14.00 – 16.00 – Vaartocht door de Amsterdamse grachten
16.00 – 19:00 – Drijvende borrel bij steiger tegenover het Scheepvaartmuseum
route
De stoet vertrekt vanaf de steiger Bickerswerf aan het Westerdok en gaat onder het spoorwegviaduct door de gehele Prinsengracht af. Op de Amstel gaat de stoet bakboord uit tot de Nieuwe Herengracht. Hier vervolgt de tocht zijn weg richting het Scheepvaartmuseum. Dit is het eindpunt van de vaartocht en het beginpunt van de drijvende borrel.
deelnemen aan RoerIJ
Roerij wordt georganiseerd door wvenementenbureau www.mkwadraat.nl. Alle schippers kunnen zich gratis aanmelden op www.roerij.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht