windverwachting

Vaartuigen niet aan te slepen, maar een botenkerkhof dreigt

LAGE ZWALUWE – Niet met een mondkapje op in een volgepakt vliegtuig naar een Costa, maar op een bootje je eigen land verkennen. Goed idee, vindt half Nederland. Nieuwe en tweedehands boten zijn dan ook niet aan te slepen.

Begin dit jaar konden booteigenaren hun sloepen en jachten aan de straatstenen niet meer kwijt. Steeds meer boten gingen verloren op het botenkerkhof of op de bodem van de haven. Maar toen bracht corona in het zonnige voorjaar het besef dat het water nog de vrijheid en ontspanning gaf waar zoveel mensen naar snakten. En dus werden er plotseling weer boten gekocht, ook door twintigers en dertigers. Een positieve ontwikkeling in de vergrijsde watersport, vindt ook Crezée, mede-eigenaar van Crezée Watersport. “Veel jonge mensen kopen nu een boot en gaan daarmee hun woongebied verkennen.” (BN/deStem)

2 Berichten

 • Micha de Lange

  1 jaar geleden / 13 juli 2020 om 15:52 uur

  Het grootste probleem blijft het zware KVB1 examen welke vol zit met rpr,bpr reglementen. Dit is een doorn in het oog bij velen. Het is een zwaar beroepsvaart examen geworden nu bij het CBR.

  Wanneer gaat dit nu eens veranderen. Hoeveel sport vissers willen een klein vaartuigje met 20PK om veilig te kunnen varen. Nee u moet een zwaar vaarbewijs examen afleggen. Maar u mag wel op een 2 master zeilboot van 15 meter zonder vaarbewijs met windkracht 6

  Dit is de reden waarom er geen nieuwe watersporters bij komen. Het zou de hiswa ed ook een rotzorg zijn. Want die willen alleen de rijke groep te water zien, en niet het de normale arme man vrouw.

  Na deze corona tijd zijn alle bootjes weer een doodkapitaal in de haven of in de tuin.

  Ik hoop dat het vaarbewijs 1 eens onder de loep genomen wordt. Het is te omvangrijk zonder het reglementen boek erbij te hebben.

  De boa’s en opzienders schrijven maar al te graag een verbaal van 550 euro. 16 jaar geen probleem. Bam 550 eur omdat uw bootje harder kan dan 20km per uur.

  Micha

 • Hoofd

  8 maanden geleden / 22 maart 2021 om 19:10 uur

  Gewoon goed dat zware examen! Als je die amateurs ziet stuntelen en niet eens weten wat bak of stuurboord is, schop ze alstublieft van het water. En dan heb ik het niet eens over die schippers die heerlijk alcohol zuipen tijdens de vaartocht.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X