windverwachting

Vaarvakantie in Duitsland: een motorjacht huren in het merengebied ten noorden van Berlijn

PERSBERICHT
schultz2Mecklenburg-Vorpommern (Duitsland) – Houdt u ervan om in Friesland te varen? Een vergelijkbaar prachtig gebied ligt ook boven Berlijn. Het heet Mecklenburg-Vorpommern en is prachtige steden, stadjes, beschutte meren en riviertjes rijk. Kanalen fungeren als ‘tussendoortje’ om van het ene in het andere gebied te komen.
Of je nu eerst naar het Zuiden vaart en dan naar het Noorden, je kunt weken onderweg zijn en steeds nieuwe gebieden ontdekken. En ’s avonds aanleggen in een romantisch stadje en daar genieten van de rust in het voormalige Oost-Duitsland. Waar de bevolking gastvrij is en waar het allemaal nog gemoedelijk toegaat. Waar de tijd trager verstrijkt.
Het Mecklenburger merengebied is het grootste aaneengesloten waterrecreatie gebied van Duitsland. Mecklenburg-West Pommeren is het land van de ‘duizend meren’ en dat is niet overdreven. Een schijnbaar eindeloze reeks van grote en kleine meren, kanalen en rivieren wisselen elkaar hier af. Zij bieden de watersporter een originele en prachtige natuurlijke omgeving. Helder gele koolzaadvelden in mei en juni, rode papaver in de zomer en felgekleurde bossen in de herfst. Elk seizoen in Mecklenburg is de reis waard. Begin bij de verhuurbasis in Waren en vaar ‘de zonsondergang tegemoet’: westwaarts naar Schwerin of in zuidelijke richting naar de wateren rond Brandenburg.
Goed bevaarbaar water vindt u vanaf Berlijn, het Spreewald en de beroemde rivieren Havel en de Spree tot en met het merengebied van Mecklenburg, de Müritz-Elde waterweg en het meer van Schwerin. De oevers variëren van dichte bossen, weiden en velden met beschermde brede rietgordels. Er heerst rust, en u wordt verrast door prachtige ‘baaien’. Af en toe ontmoet u misschien een vrachtscheepje. U kunt hier genieten van een unieke rijke flora en fauna.
Het gebied rond de Müritz wordt gekenmerkt door de zogenaamde ‘bovenmeren’. Deze omvatten het Plauer meer, de Fleesensee, Kölpinsee en natuurlijk de Müritz. De Müritz, dat in het Slavisch ‘kleine zee’ betekent is met 117 vierkante kilometer niet alleen het grootste meer in dit gebied, maar ook het grootste meer van Duitsland. In het zuiden komt de Havel, en in het westen de Elde, in de rivier de Elbe uit.
schultz
Het merengebied van Mecklenburg en in het bijzonder rond de Müritz trekt veel recreanten en vakantiegangers uit de grote steden. Vanzelfsprekend want deze regio heeft veel fraaie natuur, water en landschap te bieden. Het gebied staat bekend om z’n rijkdom aan vogels, zoals de grote blauwe reiger, aalscholvers, en zelfs de adelaar. Het Nationaal Park Müritz biedt de zeldzame dieren een prachtige leefomgeving. Het park is nauwelijks gecultiveerd en een ervaring op zich. Om niet te missen!
schultz3
Er zijn meer toeristische trekpleisters. De havenstadjes Waren, Robel, of Malchow Plau zijn een lust om te bekijken. Je loopt er door kleine straatjes met vakwerkhuizen, en vindt er liefdevol gerestaureerde kerken en pleinen, maar ook historische en natuurhistorische musea. Er vinden het hele jaar door concerten, theatervoorstellingen, tentoonstellingen en festivals plaats. En lekker eten kun je hier ook. Een broodje vis, gebakken, gerookt of in het zuur, moet je hier zeker geprobeerd hebben.
Voor de streek Mecklenburg-Vorpommern mogen de kastelen en Gutshaus architectuur niet onvermeld blijven! De kastelen in Klink, Rheinberg en last but not least het Kasteel van Schwerin doen u pardoes in het verleden wanen.
De nautische infrastructuur is hier enorm ontwikkeld. De vele moderne havens en jachthavens met de nieuwste apparatuur en luxe faciliteiten zullen de watersporter snel overtuigen. In Waren aan de Müritz – ook een beeldschoon plaatsje vol horeca – kunt u bij Bootsurlaub Schulz precies de juiste boot vinden die bij u past. Om hier een boot te huren hoeft u geen vaarbewijs te hebben. Overigens zijn veel van deze boten gebouwd door Pedro Boat KFt in het Hongaarse Tázlár. Deze werf van de Nederlander Jan van der Weide bouwde voor de ‘Schulz vloot’ 25 Skiron 35’ motorjachten, twee Pedro Levanto’s 32, drie Levanto’s 38, vier Aventura’s 43 (Dick Koopmans ontwerp CE A) en dit jaar volgen er nog tien ‘eigen’ Schulz 40-ers (eigenlijk de SPATIONAVIS 40).
Als u zo’n bootvakantie bij Yachtcharter Schulz liever zou boeken via een Hollands sprekende partner, neem dan contact op met de eigenaar van Pedro Boat KFt, Jan van der Weide jan@pedroboat.eu. Maar natuurlijk kunt u ook rechtstreeks boeken.
Meer informatie www.bootsurlaub.de

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X