Informatie voor de watersporter

'Vaarwijzer Nederlandse binnenwateren' is eerste app met Nederlandse vaarroutes voor iPad en Android tablet

PERSBERICHT
Haarlem – Ontdek op de iPad en Android tablet de vele mogelijkheden om door Nederland te varen: zowel over weidse meren en drukke rivieren als door beschutte kanalen en slootjes. De app Vaarwijzer Nederlandse binnenwateren is een bewerking van het succesvolle gelijknamige boek van Frank Koorneef. Uniek aan de app is de verrijking door middel van videomateriaal en de beschikbaarheid van losse vaargebieden voor de gebruiker. Daarnaast is het grote voordeel van de app de mogelijkheid om actuele vaarinformatie te ontvangen.
De app is opgedeeld in verschillende vaargebieden; per vaargebied staan er nuttige tips, vaaraanwijzingen en informatie over aanlegplaatsen. De filmpjes, foto’s en overzichtskaarten maken deze app een ideale hulp om een vaartocht te plannen en de juiste voorbereidingen te treffen. Voor de app-gebruiker is het deel met waardevolle informatie ‘Voor vertrek’ gratis te downloaden. Daarnaast zijn de volgende vaargebieden beschikbaar:
– Groningen en Friesland
– De kop van Overijssel
– De kanalen van Opsterland, Twente en Drenthe
– De bovenrivieren
– De Randmeren
– Rond Amsterdam
– De Hollandse Plassen
– De Vecht en de Vechtplassen
– De benedenrivieren
– Rond Rotterdam
– De Brabantse vaarten en kanalen
– De Limburgse plassen
– De staande-mastroute
“Nergens ter wereld vind je zo’n fijnmazig en gevarieerd netwerk van binnenwateren als in Nederland. Je kunt varend door alle provincies trekken, en alle provinciehoofdsteden zijn daarbij direct vanaf het water bereikbaar. Het ene moment lig je midden in een stad en loop je naar een terras, het andere moment vaar je tussen de duwbakken over de grote rivieren of lig je gratis aan een oppertje midden in de natuur. Soms zit er tussen deze uitersten maar een uurtje varen.”
NB:
Deze app is geen vervanging voor waterkaarten of wateralmanak. De schematische kaartjes in de app dienen ter oriëntatie en inspiratie, niet om te navigeren. Voor zaken als bedieningstijden wordt verwezen naar de voornoemde almanak.
App Nederlandse binnenwateren, auteur: Frank Koorneef, beschikbaar voor iPad en Android tablet.  Deze app kost per vaargebied 2,39 euro tot 2,99 euro.
Meer informatie www.hollandia-boeken.nl  en iTunes

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht