Informatie voor de watersporter

Valkenklasse geeft ter gelegenheid 75-jarig bestaan bijzonder 'magazine in houten cassette' uit

PERSBERICHT
valkenklasse_magazineAmsterdam – Op zaterdag 8 maart wordt op botenshow de Hiswa te Amsterdam om 16:00 uur, op de stand van de Valk, een bijzondere lustrumuitgave van de Valkenklasse gepresenteerd aan portefeuillehouder wedstrijdsport van het Koninklijk Nederlands WatersportVerbond, Rob Franken. Dit keer geen ‘terugkijkboek’ in harde kaft, maar een fris magazine waar het zeilplezier van af spat.
De Valk, een indertijd revolutionaire zeilboot waarvan de bouw in 1939 startte in de keukenfabrieken van Bruynzeel, is nog steeds een van de meest herkenbare zeilboten op de Nederlandse wateren.
Er zijn anno 2014 ruim 800 houten Valken gebouwd, waarvan er vele honderden nog rondvaren. De polyester variant is een van de populairste zeilschool- en verhuurboten; wie heeft er nu niet ooit in een Valk gezeild?
Naast een ideale zeilboot om te toeren, is de Valk nog steeds een goed wedstrijdschip. Tegen de trend van afnemende wedstrijdvelden, komt een actieve en diverse groep wedstrijdzeilers veelal met rond de 20 boten aan de start (op de Sneekweek en het NK vaak het dubbele). Om de instroom te bevorderen stelt de klasse-organisatie een Valk ter beschikking aan een jong team, om een jaar aan het een wedstrijdzeilen in deze klasse te proeven. Dit ‘Talentenjacht’ zal ook op de Hiswa te zien zijn.
Het ‘glossy’ lustrummagazine bevat een mix van jong en oud, van toen en nu en van toeren en wedstrijdzeilen. Met prachtige foto’s en een professionele opmaak zal dit menig zeiler aanspreken. Er is een gelimiteerde oplage in een hechthouten en eiken cassette.
Het magazine is te koop op de Hiswa en te bestellen via de website van de Valkenklasse
Meer informatie www.valkenklasse.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht