Informatie voor de watersporter

Van der Valk bouwt eerste custom motorjacht voor Japan

Van der Valk Shipyard in Nederland tilt haar volledig custom aanpak naar een hoger plan met het 20,27 meter lange Project Micamo. Dit op maat gemaakte flybridge motorjacht is besteld door een klant met precieze eisen ten aanzien van de actieradius. Met een verfijnd exterieur en interieur van Guido de Groot Design zal Project Micamo bij oplevering op unieke wijze het fijnste Nederlandse vakmanschap aan Japan tonen. Het bevestigt ook hoe ver Van der Valk bereid is te gaan om aan klanteisen te voldoen.

De eigenaar van Project Micamo wil graag op eigen kiel naar de Ogasawara-eilanden varen, een UNESCO Werelderfgoedlocatie die zo’n 1.000 kilometer ten zuiden van de Japanse hoofdarchipel ligt. Er is een 24-uurs veerdienst naar de archipel vanuit Tokio en de maritieme autoriteiten hanteren strenge regels voor commerciële schepen die gelijkwaardig zijn aan die voor containerschepen. Er waren echter geen voorschriften voor een 20 meter lang pleziervaartuig dat zulke lange reizen maakt, zodat deze specifiek moesten worden aangepast voor Project Micamo.

“Het is voor Van der Valk een grote onderneming geweest om volledig aan deze regels te voldoen op het gebied van constructie, stabiliteit, drijfvermogen en veiligheid”, legt algemeen directeur Bram Kooltjes uit. “Duidelijke communicatie is van vitaal belang geweest omdat we ook aan alle verzekeringseisen moeten voldoen. Het ontwerp en de bouw van Project Micamo volgen een uitgebreide lijst met voorwaarden, waaronder een tweede waterdicht schot in de accommodatie en een waterdichte deur in de gang, zaken die je normaal gesproken alleen ziet op 300GT-plus superjachten.”

NAUWGEZETTE VOORBEREIDINGEN

Maanden van toegewijde engineering, zorgvuldige berekeningen, updates van het stabiliteitsboekje en meer hebben aan de bouw van de romp ten grondslag gelegen. “Het is misschien een buitengewone mate van maatwerk voor een motorjacht van 21 meter, maar de eigenaar kon voor zijn doeleinden geen serie-/semi-custom-boot op de markt vinden die zulke lange afstanden comfortabel kon varen”, voegt Kooltjes toe. “Van der Valks expertise met maatwerk en ervaring met het geduld dat voor dergelijke projecten nodig is, heeft onze werf in staat gesteld een nichemarkt te veroveren.”

Voor meer informatie: vandervalkschipyard.com (Engels)

Foto: Van der Valk Shipyard

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht