Informatie voor de watersporter

Vanaf 4 november exposeren in Middelburg twee 'tegenpolen' hun maritieme schilderijen in GalleryMaritime

PERSBERICHT
Middelburg – Op 4 november om 13.00 uur opent GalleryMaritime de deur voor de nieuwe expositie met een geheel nieuwe belevenis. De tentoongestelde verbeelding is die van twee artistieke uitersten.
Ten eerste Pauline Bakker met schier tijdloos werk dat een onmiskenbare eigen signatuur heeft en waarvoor Realisme het beste woord is. Pauline combineert een enigszins klassieke stijl met modern handschrift. De maritieme omgeving vormt haar inspiratiebron. Favoriete onderwerpen zijn dan ook taferelen aan en langs de kust. Pauline is een veelgevraagde kunstenares die meestal aan opdrachten wekt uit het bedrijfsleven, de lagere overheid dan wel van particulieren. Het zijn als regel verzoeken voor architectonische dan wel monumentale portrettering. Te denken valt daarbij aan bijzondere panden, jachten en marine schepen. Pauline verwierf o.a. bekendheid met het overschilderen van de replica van Maerten van Heemskerck in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar. In deze 85 m2 schildering wordt de geschiedenis van Alkmaar verbeeldt. Omdat het in slechte staat verkeerde werd Pauline Bakker gevraagd het werk geheel over te schilderen. Het resultaat is te bewonderen op www.drieluikalkmaar.nl .

Als tegenpool van Pauline Bakker heeft de galerie gekozen voor het werk van Françoise van Ré. Deze werd geboren in het voormalige Congo als Françoise Van Rijneman. Zij studeerde gedurende 6 jaar binnenhuis architectuur in Brussel. Van kinds af aan behoorde tekenen en schilderde tot haar dagelijkse bezigheden. Terwijl zij jarenlang varend doorbracht op de wateren van Frankrijk, Belgie en Nederland behoorden haar schetsboek en penseel tot haar vaste reisgarnituur.
Zo bouwde zij aan een grote collectie van verbeeldingen van jachten, binnenvaartschepen en zeeschepen. De belangrijkste doorbraak in erkenning van haar werk als kunstenaar is gelegen in het feit dat zij sinds 1992, als enige vrouw en met unanieme keuze werd opgenomen in de Vereniging van Belgische Marine Schilders. In dat gremium maakt men ook carriere.
Onlangs ontving Françoise van Ré voor haar imponerende input in de maritieme kunst de bijzondere titel van “Officiele Schilder van de Marine”. Het werk van Françoise van Ré is een lust voor het oog. Het sprankelt, wervelt en heeft een zachte veelkleurigheid die het verbeeldde moment een tintelende lichtvoetigheid geeft. Het is geen wonder dat haar werken de weg vinden over de gehele wereld. De galerie laat u graag kennismaken met het werk van deze bedreven en gepassioneerde kunstenaressen.
Meer informatie www.gallerymaritime.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht