Informatie voor de watersporter

Vanclaes presenteert nieuwe generatie boottrailers samen met Opel op de HISWA

PERSBERICHT
vanclaesAlphen aan de Rijn – De Vanclaes Boottrailer, de nieuwe generatie, innovatieve, moderne, en gunstig geprijsde boottrailer van Nederlandse topkwaliteit staat als wereldprimeur op de HISWA. Vanclaes verleent op haar in het oogspringende stand midden in de Europahal, de HISWA Amsterdam Boat Show volgende week de Wereldprimeur van de nieuwe generatie van de volledig nieuwe, uiterst innovatieve en ultra moderne boottrailers.
Vanclaes ‘experience’ samen met Opel
Om direct de nieuwe boottrailer in de praktijk te testen, biedt Vanclaes in nauwe samenwerking met Opel, de kersverse sponsor van HISWA 2013, beursbezoekers de gelegenheid te oefenen met het rijden met een Vanclaes boottrailer achter een Opel. De beursbezoeker wordt uitgenodigd om een ultra moderne Vanclaes boottrailer met een boot erop, te ervaren achter de nieuwe Opel Mokka.
Innovatieve boottrailer
Het idee dat een boottrailer voor op de weg ‘zo oud is als de weg naar Rome’, heeft Vanclaes definitief en overtuigend onderuit gehaald. Samen met de TU Delft heeft Vanclaes het fenomeen ‘boottrailer’ wetenschappelijk onderzocht en opnieuw uitgevonden. Zo is de lierpaal, als enige ter wereld, volledig wetenschappelijk berekend en gebouwd. Door de ver doorgevoerde, unieke modulaire bouw, waarbij een flink aantal patenten wordt toegepast en het gebruik van een CNC gestuurde watersnijder bij de productie, worden de bouwkosten aantrekkelijk laag gehouden.
Dankzij deze opmerkelijk lage bouwkosten en ondanks de toepassing van hoogwaardige onderdelen, materialen en afwerkingen – al het staal werk is gepoedercoat of kathodisch verzinkt – worden de totale productiekosten laag gehouden. De Vanclaes boottrailers hebben daarmee een dusdanig gunstige prijsstelling die, mede gelet op de moderne ‘look’ van de nieuwe boottrailer, de kenner zal verbazen.
Vanclaes versus conventioneel
Vanclaes: “Het vervoeren van een boot op een trailer is op zich niet zo spannend.
Het gaat om het op- en afladen van de boot. En daar is ook een speciaal – gepatenteerd – laad- en lossysteem voor ontwikkeld. Maar ook zaken als een loopbordes rondom de boot die op de trailer ligt, zodat je geen natte voeten krijgt, de speciale waterdichte led verlichting in plaats van de gebruikelijke lichtbalk, waterproof schijfremmen op de waterdichte assen en hijsogen op de assen maken deze trailer met recht de nieuwe generatie boottrailer. Vandaar ons motto ‘Vanclaes versus conventioneel’.
Het unieke concept van de Vanclaes boottrailers beleeft haar Wereldprimeur op de HISWA Amsterdam Boatshow 2013, van 6 tot en met 10 maart in de Amsterdamse RAI, standnummer 01.434, Europahal en op het plein voor de Europahal bij de ‘Opel/Vanclaes experience’.
Voor meer informatie www.vanclaes.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht