Informatie voor de watersporter

Vandaag start om 19.00 uur de jaarlijkse 24 uurs zeilrace

Medemblik – Vandaag start de 51ste editie van de jaarlijkse 24 Uurs Zeilrace, georganiseerd door de ‘Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers’. Het is de grootste zeilwedstrijd van Nederland en dit jaar staan 577 boten ingeschreven. Het evenement wordt voor de eerste maal op het internet verslagen door radio en live beelden.

De start vindt plaats om 19:00 uur vanuit Den Oever, Enkhuizen Noord en Zuid, Hindeloopen, Hoek van ’t IJ, Hoorn, Kornwerderzand, Lemmer, Lelystad Noord en Zuid, Medemblik, Stavoren, Urk en Volendam.

De combinatie van navigatiekunst, zeilen en gezelligheid maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ieder vastgesteld rak op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee mag slechts twee keer worden gevaren, correcte navigatie is dus essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat. (Zeilen, www.deltalloyd24uurszeilrace.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht