Varen in 2022: vignet verplicht

Varen in 2022: vignet verplicht

Iedere boot die door Amsterdams water vaart, moet vanaf 2022 een vignet hebben. In dit vignet zit een chip. Zo kunnen we zien waar en wanneer het druk is op het water. Als het nodig is, kan de gemeente maatregelen nemen om te zorgen voor een vlotte en veilige doorvaart. Daarnaast is het makkelijker om een verdwenen of gestolen boot met vignet op te sporen. Het nieuwe vignet is 3 kalenderjaren geldig.

Lees verder op amsterdam.nl

Foto: Gemeente Amsterdam

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

2 Berichten

 • martin

  9 maanden geleden / 7 januari 2022 om 13:43 uur

  Wat een waardeloos systeem. Bedacht vanachter een bureau. Stel ik vaar de staande mastroute naar het noorden maar verneem op het laatst dat Haarlem is gestremd. Dan moet ik dus via Amsterdam. Maar ik ben onderweg hoe krijg ik dan dat vignet. Wordt immers alleen naar het huisadres gestuurd.

 • Henri Houben

  9 maanden geleden / 9 januari 2022 om 09:49 uur

  Veiligheid, wat een drog-reden.
  Als een brug of sluis voor je open moet vind ik het normaal dat je daar voor moet betalen, anders niet.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X