windverwachting

Varend erfgoed op Nationale Historische Reddingboot Dag 2017 op zondag 18 juni in Lelystad

PERSBERICHT
Lelystad – Op zondag 18 juni 2017 wordt voor de tweede maal de Nationale Historische Reddingboot Dag georganiseerd. Maar liefst 19 historische reddingboten èn de Pakjesboot 12 liggen in Bataviahaven. De dag valt samen met de Nationale Oldtimerdag Lelystad.

foto: NHRD

De historische schepen vertegenwoordigen het erfgoed van de KNZHRM en de KZHMRS, de voorlopers van de KNRM. Daarnaast komen twee reddingboten die dienst hebben gedaan in Engeland èn de brandweerboot, welke door de gemeente Amsterdam werd ingezet in de grachten.
Meevaren
Op een aantal historische reddingboten kunnen bezoekers meevaren. Daarnaast zijn de gehele dag de boten te bezoeken en staan de vrijwillige bemanningsleden u graag te woord. Op de kade in Bataviahaven staan diverse stands van onder andere KNRM en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Ook het boothuis van de KNRM Lelystad is open ter bezichtiging.
Pakjesboot 12
De organisatie van de NHRD is verguld met de komst van voormalig stoomschip de Hydrograaf, bij velen bekend als Pakjesboot 12, de boot waarmee Sinterklaas jaarlijks in Nederland aankomt. Met de Hydrograaf is het mogelijk om een rondvaart te maken over het Markermeer. Voor de rest van de dag is de boot te bezichtigen en zal dienst doen als hospitality boot voor de gasten en sponsoren van de organisatie.
50 jaar Lelystad en Javazee
In het kader van de viering van het 50 jarig bestaan van Lelystad, gaat speciale aandacht dit jaar uit naar de reddingboot Javazee, die tussen 1967 en 2006 in actieve dienst was. Dit schip viert dit jaar ook haar 50ste verjaardag.
NHRD
De NHRD bestaat uit een kleine groep vrijwilligers, allen verbonden aan het KNRM reddingstation Lelystad. Doel van de NHRD is de naamsbekendheid van de KNRM te vergroten en die van KNRM Lelystad in het bijzonder. Dit doen ze door het publiek historische reddingboten te laten zien en te ervaren, het boothuis open te stellen voor publiek en aan te sluiten bij het thema “Bewegend Erfgoed” van de tegelijkertijd gehouden Nationale Oldtimerdag.
Meer informatie www.nhrd.nl
 

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X