Informatie voor de watersporter

Varende vakantiewoning H2ome van Pedro Boat haalt op Duitse recreatiebeurs voor ruim een miljoen aan opdrachten binnen

PERSBERICHT
Zuidbroek – Jachtwerf Pedro-Boat, al bijna 40 jaar producent van stalen Pedro motorjachten, heeft met veel succes een nieuw product geïntroduceerd. De H2home is kortweg gezegd een varende vakantiewoning. Op de Berlijnse recreatiebeurs Boot & Fun, die van 18 tm 27 november werd gehouden, werd de H2home voor het eerst getoond. De belangstelling was enorm. En inmiddels zijn er opdrachten voor meer dan € 1 miljoen binnengehaald door de werf. In het seizoen 2012 zullen de eerste boten rondvaren in het Müritz merengebied en in Berlijn.
Introductie in Duitsland
Pedro-Boat is van origine sterk aanwezig in de Duitse markt. En het merengebied rondom Berlijn is een perfect gebied voor de H2home. Vandaar dat de introductie niet in Nederland plaats had, maar op de Berlijnse recreatiebeurs Boot & Fun. Maar het nieuwe product van Pedro-Boat is bedoeld en geschikt voor in principe alle binnenwateren van Europa.
De eerste koper van de H2home is een charterbedrijf aan de Müritz. Zij waren enigszins overdonderd door het enthousiasme voor de boot van de bezoekers van de beurs. Deze konden zich aanmelden voor een testvaart op de Müritz n.a.v. een vragenlijst die men moest invullen. Een overweldigend aantal van meer dan 400 geïnteresseerden meldden zich aan, veel meer dan verwacht.
Innovatie in de recreatiemarkt
Eerder dit jaar introduceerde de werf de Liberty, een zeer luxueuze boot met de vaareigenschappen van een motorjacht en met het comfort van thuis. De H2home is meer gericht op de binnenwateren en wat eenvoudiger uitgerust. En daardoor ook aantrekkelijker voor verhuurders en bereikbaarder voor veel meer gebruikers.
De H2home is gebouwd op basis van een aantal uitgangspunten. Het leefgedeelte is geheel op één niveau, waardoor ook minder mobiele opvarenden geen problemen van trappen en opstapjes ondervinden. Er is zelfs een rolstoelvriendelijke versie verkrijgbaar. De besturing van de H2home is uiterst eenvoudig ingericht, zodat ook mensen die geen ervaring hebben met het varen van een boot, gemakkelijk met de H2home kunnen reizen. Ten derde zijn de toegepaste materialen onderhoudsvrij. De wanden van de opbouw zijn bv. van composiet en de reling is van rvs.
Breed inzetbaar
Daarnaast is de H2home geschikt om het gehele jaar door te verblijven. De opbouw heeft een hoge isolatiewaarde, de ramen zijn voorzien van dubbelglas en de boot is standaard voorzien van verwarming. Zeker charterbedrijven kunnen hiermee het verhuurseizoen verlengen. Ook is gedacht aan een lage doorvaarthoogte en een kleine diepgang. Hierdoor zijn veel gebieden met lage, vaste bruggen en ondiep water toch toegankelijk.
Ivar van der Leij, marketing manager bij Pedro-Boat vertelt: “Dit is de tweede belangrijke vernieuwing binnen ons productassortiment van ons bedrijf in dit jaar. We verwachten hiermee vooral in de verhuursector te kunnen vernieuwen. De boot verlengt het seizoen voor de verhuurders, het verbreedt hun doelgroep, omdat deze boot ook erg toegankelijk is voor niet-watersporters. Verder is de H2home vrijwel onderhoudsvrij, kan zij worden geleverd met vele slaapplaatsen en is de prijs erg gunstig. Ook voor families met kinderen is de H2home een mooie manier om de vakantie eens op een andere manier door te brengen. Het past erg goed in de nieuwe trend van ‘glamping’; kamperen op het water met alle luxe en comfort van thuis. En ook biedt het een alternatief voor diegene die zoekt naar een vakantiewoning aan het water”.
Niet stilstaan
Met de orders voor dit nieuwe product kan de werf weer een tijd vooruit. En naast de H2home en Liberty blijft de werf natuurlijk ook haar stalen kruisers bouwen. Op Boot Düsseldorf wordt een nieuwe 40 voet motorjacht binnen de Levanto serie gepresenteerd. Niet alleen is dit een nieuw model, ook voor het interieur is een nieuw concept ontwikkeld in modern, licht eiken. “Ook in die markt blijven we dus doorontwikkelen” aldus van der Leij.
Technische specificaties H2home:
Lengte over alles: 11,50 m (meerdere afmetingen mogelijk)
Breedte: 4,40 m
Diepgang: 0,60 m
Doorvaarthoogte: +/- 2,75 m
Brandstoftank: 24 liter
Verswatertank: 325 liter
Vuilwatertank: 390 liter
Slaapplaatsen: afhankelijk van de layout
Gewicht: 7.500 kg
Motorisering: Yamaha buitenboordmotor 4-Takt-Werkmotor
Hightrust 25 pk
CE-Ontwerpcategorie: D, Binnenwater
Prijs: € 116.025,- incl. 19% BTW
Meer informatie www.pedro-boat.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht