Informatie voor de watersporter

Varende zwervers ontsieren Vlaardingse vaart, maar oplossing ontbreekt

VLAARDINGEN – Watersporters klagen over zwervers die met scheepswrakken langs de Vlaardingse vaart en naburige vlieten liggen. Zij verstoren het idyllische beeld van het groengebied.

Watersportverenigingen als Bommeer, De Kulk en Buitenlust kennen de klachten maar zijn huiverig het ‘probleem’ openlijk aan de kaak te stellen. “Alleen als we gezamenlijk optrekken, wil ik er wat over zeggen”, klinkt het. Watersportvereniging Bommeer vindt het eigenlijk niet zo’n probleem. “Deze mensen komen nooit op onze haven, halen geen water en komen niet douchen. Overlast hebben wij er dus niet van. En ze houden zich nog aardig aan de regeltjes door telkens een paar honderd meter te verleggen. Soms compleet met een volgbootje als schuurtje. Het ziet er alleen niet uit.”
Flauw

De andere clubs vinden die houding ‘flauw’. “Het gaat om het aanzien van het gebied”, vinden zij. Buitenlust trekt de discussie breder. “De zwervers worden blijkbaar gedoogd. Er wordt niet gehandhaafd op de sticker van Hoogheemraadschap Delfland en als zij aanmeren waar je alleen tussen zonsopgang en -ondergang mag liggen. En wat gebeurt er als je in het donker tegen zo’n onverlichte, waarschijnlijk onverzekerde, boot vaart. Ze liggen nu drie rijen dik.” Buitenlust denkt dat gedogen meer varende zwervers aantrekt. (De Weekkrant)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht